Vivoo jo17 kampioen
Vivoo jo17 kampioen Foto:

Nog slechts één horde voor Vivoo

HUIJBERGEN - Het Bredase Boeimeer vormt de laatste horde voor een rentree in de Vierde klasse. Op Pinkstermaandag 10 juni zal op een nog nader te bepalen sportpark voor Vivoo de beslissing vallen.

De promotie zou een kroon op een seizoen hard werken betekenen voor het jonge Huijbergse team. Amper twaalf maanden terug degradeerde Vivoo na wederom slechts één seizoen uit de Vierde klasse. Enkele spelbepalende spelers verlieten het elftal en coach Rudo Gommers was genoodzaakt verjonging door te voeren. De aanpak had succes en zondag speelde het in eigen huis haar eerste promotieduel tegen DVVC uit Dongen. De geroutineerde tegenstander dicteerde en kwam al snel op voorsprong. Daarna kantelde de wedstrijd en uit een vlijmscherpe counter maakte Dimitri Ceuppens nog net voor rust gelijk. Na de thee kreeg Vivoo een strafschop cadeau die door Roel Paulus werd benut. De eindstand werd door DVVC op 2-2 bepaald, na een eveneens makkelijk gegeven penalty. In de toegift hadden beide teams mogelijkheden. DVVC raakte twee maal de paal doch het was Vivoo dat scoorde. Rick Luijkx werd matchwinnaar door een pass van Niek Lameir op waarde te schatten, 3-2.

Vivoo JO17 kampioen

En de nabije voetbaltoekomst kreeg al eerder dit seizoen glans. Na eerder dit najaar reeds het kampioenschap in de Vijfde klasse behaald te hebben in 5e klasse is Vivoo JO17 op een niveau hoger opnieuw kampioen geworden.

Eind mei werd Steenbergen met maar liefst 10-1 verslagen. Halverwege deze competitie leek het kampioenschap na een paar zeperds volledig uit zicht na een paar zeperds. Het elftal heeft zich echter prima herpakt in de laatste wedstrijden met deze hoofdprijs tot gevolg.

Gouden lichting

Voor sommige jongens is dit al hun negende kampioenschap in hun Vivoo voetballoopbaan. Het betreft hier een gouden lichting voetballers waarvan reeds enkele spelers hun debuut hebben gemaakt in het 1e elftal van Vivoo of de andere seniorenteams. Uiteraard werd dit kampioenschap op gepaste wijze gevierd met een rit op de platte kar en friet en prijzen in de kantine!