Afbeelding
Foto:

Zesdaagse voor de postduivenliefhebbers

LEPELSTRAAT - Bij de Vredesduif is het traditie om de eerste zes vluchten ook te laten gelden als een koppelconcours, genaamd zesdaagse. Dit is vroeger afgekeken van de wielersport, de zesdaagse voor wielrenners was toen populair.

Ouderen onder ons kennen nog wel de koppels Schulte/Boeijen, Rik van Steenbergen/Rik van Looy en later René Pijnen/Sercu. Uit die tijd stamt dus ook de zesdaagse voor de postduivenliefhebbers. Hiervoor gelden de eerste zes wedvluchten, in dit geval voor de oude duiven. Iedere liefhebber die daaraan meedoet krijgt een koppelgenoot, die wordt geloot. Van ieder koppel kunnen de eerste drie duiven punten verdienen. Deze duiven moeten per wedvlucht aangegeven worden. De 1e van de drie krijgt vijf punten als hij in de prijzen valt, de 2e drie punten en de 3e duif één punt. Zo krijg je dus per vlucht een koppeluitslag. Deze zes vluchten zijn nu verspeeld en het bestuur van de Vredesduif wil u de uitslag niet onthouden. De uitslag is: 1. Janus Verbogt/Ron de Jong 76 punten; 2. Jan van Ekeren/Leo Franken 74; 3. Xander van Peer/Christ de Groen 64; 4. Tilly Brouwers-Goossens/Leo Oors 64; 5. Koos van Koppen/Piet de Jong 53; 6. Piet van Eekelen/zn en Toon van Schilt 52; 7. Paul van Tillo/Naantje van Loon 45; 8. Kees Geers/Rinus van Rijen met 43 punten; 9. Marijn Tunders en Johan Vriens 41; 10. Maarten van Eekelen/Jan Severijnen 39; 11. Toon Uitdewilligen/Ruud de Bruijn 35; 12. Ruud Nijssen/Harry de Jong 29; 13. Erik Poot en Adrie Bogers/vader 26 punten; 14. Theo van Treijen/Jan Schoonen 22. Individueel heeft Jan van Ekeren de meeste punten vergaard, 2. Paul van Tillo; 3. Janus Verbogt. Zo krijgen we ook vanaf juli weer een zesdaagse met jonge duiven. In oktober is dan de prijsuitreiking hiervan. De Vredesduif prijst zich gelukkig dat er sponsors zijn die een prijsuitreiking mogelijk maken en er zodoende ook een leuke prijsuitreikingsavond van kunnen maken. Sponsors bedankt. 'Ammaol goei', Maarten van Eekelen.

JO15-team VVC viert voorjaarskampioenschap

HALSTEREN - Uitbundig vierde het JO15 team van VVC'68 het behaalde kampioenschap in de competitie. Naast confetti en volop plezier ontving dit enthousiaste team hartelijke felicitaties.

Doorkomst Roparun belooft festijn op De Beek

HALSTEREN - In de nacht van zondag op maandag vinden in wijk de Beek de laatste voorbereidingen plaats voor de doorkomst van de Roparun. Zoals het uitrollen van de rode loper, plaatsen van statafels, stoelen, een uitgebreid terras et cetera. Nu is nog onbekend hoe vroeg het eerste team bij het winkelcentrum passeert maar de ervaring heeft geleerd dat men vanaf ongeveer 04:00 uur de eerste lopers en fietsers kan begroeten in de Elkhuizenlaan. De Roparun en vooral de deelnemers verdienen het om nog meer in het zonnetje te worden gezet voor hun prestaties. Eenieder is van harte welkom bij het winkelcentrum in de Elkhuizenlaan Halsteren om de deelnemers aan de Roparun aan te moedigen én te genieten van een sfeervolle doorkomst boordevol activiteiten. Heel veel dank aan de trouwe schare sponsoren en sympathisanten.

Afbeelding
Afbeelding