Besluiten college b en w

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Bergen op Zoom heeft onder meer het volgende besloten:

Functie veiligheidsfunctionaris
Het college heeft de functie van de veiligheidsfunctionaris geëvalueerd. De functie is in 2015 in het leven geroepen en in het vorige collegeprogramma was opgenomen dat een evaluatie bij het nieuwe collegeprogramma plaats zou vinden en er dan een functieprofiel Veiligheidsfunctionaris Nieuwe Stijl gemaakt zou worden. Uit de evaluatie is gebleken dat de directe veiligheidsproblematiek destijds adequaat is opgepakt. Er is minder focus gelegd op preventie en regie. Omdat uit de evaluatie is gebleken dat hier wel behoefte aan is zal de Veiligheidsfunctionaris Nieuwe Stijl naast de tactische rol ook een strategische rol toebedeeld krijgen.


Toekomstbestendige bedrijventerreinen
Het college heeft ingestemd met het project toekomstbestendige bedrijventerreinen. Ook heeft het college kennisgenomen van de notitie Toekomstbestendige bedrijventerreinen 2018-2022. Dit draagt bij aan sterkere parkmanagement organisaties en duurzame bedrijventerreinen.

Omgevingsvergunning Dogs in Touch
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de gemeenteraad voor te stellen de verklaring van geen bedenkingen af te geven voor het uitoefenen van een hondensportcentrum in de agrarische bedrijfsgebouwen gelegen aan Het Laag 2 in Bergen op Zoom (Dogs in Touch), ingediende zienswijzen ongegrond te verklaren.


Ruimte voor wooninitiatieven
Het college schrijft in een brief aan de gemeenteraad uitvoering te geven aan een motie over wooninitiatieven. Dat doet ze door de overwegingen uit de motie mee te nemen in het nieuwe beleidsplan Wonen en aan te geven hoe de gemeente alternatieve woonvormen stimuleert en vasthoudt door optimaal ruimte en ondersteuning te geven aan burgerinitiatieven op het gebied van wonen.

Meldpunt crisiszorg
Het college van B&W heeft de visie op en herinrichting van crisiszorg West-Brabant vastgesteld. De organisatie van de crisiszorg laat een versnipperd beeld zien. Met de aandacht die er afgelopen jaren is voor personen met verward gedrag is de roep om helderheid en vooral de behoefte aan één 24-uurs meldpunt waar zorgen gemeld kunnen worden, vergroot.