Tamara Jansen-Langenberg met een van haar miniatuurpaardjes van Power to Get Up dat mee verhuist van 't Halsters Laag naar de Julianaweg in Wouwse Plantage.
Tamara Jansen-Langenberg met een van haar miniatuurpaardjes van Power to Get Up dat mee verhuist van 't Halsters Laag naar de Julianaweg in Wouwse Plantage. Foto:

Droom gaat in vervulling voor Power to Get Up

BERGEN OP ZOOM - LEPELSTRAAT - Er kwam heel veel bij kijken, onder meer op het gebied van vergunningen en milieueisen. Zorgondernemers Tamara en Bart Jansen van Power to get Up hebben er lang naar uitgekeken. Met de verhuizing van hun zorgboerderij vanuit het Halsters Laag naar een nieuwe locatie in het buitengebied van Wouwse Plantage gaat een droom in vervulling.

Tamara vertelt: "Na een zoektocht van vier jaar met een hoop obstakels is het ons eindelijk gelukt. Zowel de deelnemers als de dieren gaan erop vooruit. Bijna tien jaar hebben we hier in 't Laag met heel veel plezier de zorgboerderij gerund. Nu is het tijd om de stap te maken en gaan we onze droom waarmaken aan Julianaweg 16a in Wouwse Plantage, in een mooie bosrijke omgeving. Vanaf half juli gaan we de dagactiviteiten daar opstarten."

Zorgindicatie

Die activiteiten zijn bedoeld voor het 70-tal deelnemers, afkomstig uit de wijde regio. Zorgboerderij Power to Get Up verleent dagbesteding aan groepen, individuele begeleiding, ambulante zorg en logeeropvang voor groepen kinderen. Activiteiten zijn bedoeld voor kinderen en volwassenen met een zorgindicatie. Power to Get Up heeft contracten met alle gemeenten in de omgeving en is aangesloten bij overkoepelende organisatie Zorgboeren Zuid.

Welzijn

Op de nieuwe locatie in het buitengebied van Wouwse Plantage was een paardenfokkerij gevestigd. "Er staat een grote rijhal, er wordt veel gesloopt én nieuw gebouwd om al onze wensen te realiseren. De paarden krijgen mooie ruime en luxe stallen, een groot weiland en de miniatuurpaardjes krijgen deze stallen in het miniatuur. Welzijn van de dieren en cliënten staat voorop. Het wordt net allemaal wat luxer en ruimer en daarnaast komen er voorzieningen als een skelterbaan, speeltuin, appartement en indoor speelruimte. Er is een flinke verbouwing gaande, het wordt echt een 5-sterren plekje", zegt Tamara, die samen met Bart ook bij de zorgboerderij gaat wonen.

Fokkerij

Om de deelnemers aan de activiteiten goed voor te bereiden op de verhuizing, gaan ze regelmatig in groepjes onder begeleiding een kijkje nemen op de nieuwe locatie. "Voor hen is het ook spannend maar tegelijk ook heel leuk. In de toekomst willen we meer gaan doen met fokken van kleine paarden op de nieuwe locatie", besluit Tamara Jansen-Langenberg.

Tamara Jansen-Langenberg met een van haar miniatuurpaardjes van Power to Get Up dat mee verhuist naar Wouwse Plantage.