Bravis rookvrij compliment
Bravis rookvrij compliment Foto:

Activiteiten Het Getij

OSSENDRECHT - Bij ontmoetingsplaats voor (ex)kankerpatiënten en hun naasten Het Getij op de Volksabdij vinden de volgende activiteiten plaats: dinsdag 4 juni: ochtend ontspanningsoefeningen; woensdag 5 juni: ochtend workshop speksteen; donderdag 6 juni: ochtend workshoptiffany en glas in lood in Huijbergen; dinsdag 11 juni: ochtend ontspanningsoefeningen; woensdag 12 juni: ochtend workshop breiboezem; donderdag 13 juni: ochtend workshop tiffany en glas-in-lood in Huijbergen. Zie ook: www.hetgetij.com

Ruilavond Delta Oost

BERGEN OP ZOOM - Donderdag 6 juni is de maandelijkse ruilavond van postzegelvereniging Delta Oost in de Korenaere te Bergen op Zoom. Aanvang is 19.00 uur. Er kunnen postzegels geruild of gekocht worden. Tevens is er een snuffeltafel, veiling en verloting. Iedereen is welkom.

Zondag welkom

GEMEENTE WOENSDRECHT - Op zondag 16 juni vindt de volgende 'Zondag welkom' voor ouderen uit gemeente Woensdrecht plaats in de Drieschaar te Ossendrecht. Dit keer is het een middag in Oudhollandse stijl. De middag begint om 12:00 uur met een lunch en zal duren tot ongeveer 15:30 uur. Aanmelden kan tot vrijdag 7 juni bij de BWI: (0164) 672049 of via: www.bwiwoensdrecht.nl onder het kopje 'evenementen'.

Slot avondvierdaagse

OSSENDRECHT - Een echte buitenactiviteit, die lekker zomers aanvoelt en die al jaren georganiseerd wordt in het mooie dorp is de Ossendrechtse avondwandelvierdaagse. Dit evenement is in volle gang, er wordt gewandeld over 5, 10 en 15 kilometer. De laatste avond is donderdag 6 juni en dan is de aankomst bij café de Harmoniezaal.

Cursus Digisterker

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - De Bibliotheek Bergen op Zoom aan de Kortemeestraat 17 geeft de cursus Digisterker: Werken met DigiD en de digitale overheid. De cursus wordt gegeven op woensdag 5, 12, 19, 26 juni en 3 juli van 15.00 tot 16.30 uur. Deelname is gratis. Aanmelden bij Esther Hartog, e-mail: e.hartog@markiezaatsbibliotheken.nl of telefoon: 06-23225190

Films uit vroeger tijden

HALSTEREN - Op donderdag 13 juni verzorgt KBO Halsteren een filmmiddag in de Wittenhorst. Van 14:00 tot 16:00 uur worden films uit vervlogen tijden vertoond, de jaren 50 komen in beeld. Onder meer een stukje Lepelstraat aangevuld met reizen van de "ouden van dagen". In de koffiepauze zijn oude foto's in beeld.

Bridge in Wittenhorst

HALSTEREN - De uitslag van het bridgen woensdagmiddag 29 mei in ontmoetingscentrum de Wittenhorst: 1. Netty Brouwer/Anneke van Broekhoven 62.15%, 2. Ria Schepers/Willy van der Aa 58.68%, 3. Alice Schoemaker/Ton Thijssen 56.25%, 4. Lien Damen/Rosa Kil 55.21%, 5. Diny van Dijk/Corrie v.d. Schuit 53.13%.

Ochtend Rozenkruis

BERGEN OP ZOOM - REGIO - Het Lectorium Rosicrucianum, de Internationale School van het Gouden Rozenkruis, houdt donderdag 6 juni een themaochtend over de schrijver Kahlil Gibran. Aanvang is 10.00 uur, Blauwehandstraat 21 in Bergen op Zoom.

Excursie boswachter

BERGEN OP ZOOM - REGIO - Brabants Landschap organiseert voor woensdag 12 juni samen met boswachter Wout een wandeling in de wereld van eetbare- en geneeskrachtige planten. Verzamelen is om 14.00 uur bij bezoekerscentrum De Kraaijenberg aan Fianestraat in Bergen op Zoom. Vooraf aanmelden op: www.brabantslandschap.nl.

Jonge mantelzorgers

REGIO - Jonge mantelzorgers staan centraal van 2 tot en met 9 juni. De Brabantse Wal gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht, doen dat door in deze week uiteenlopende activiteiten te organiseren voor de doelgroep. Zo is er zaterdag 8 juni 'Out with a bang' bij Leisure en golf Akkermans in De Heen. www.weekvandejongemantelzorger.nl.

Bloeddruk meten

BERGEN OP ZOOM - Van dinsdag 4 juni t/m zaterdag 8 juni kunnen mensen tussen 10.30 en 17.00 uur gratis hun bloeddruk laten meten in de Bibliotheek Bergen op Zoom. Om het meten van de bloeddruk voor iedereen toegankelijk te maken, richt de Hartstichting tijdelijke meetlocaties in op openbare plaatsen in het hele land.

Doorkomst Roparun

HALSTEREN - Tweede pinksterdag vroeg in de ochtend passeert de RoParun de Dorpsstraat in Halsteren. Lokale deelnemende teams 165 Altijd eentje te veel en team 240 LEEF! zullen bij de kerk en het oude stadhuis extra aandacht aan hun teamleden geven. De doorkomst van beide teams ligt tussen 06.00 en 08.00 uur in de ochtend.

Bravis rookvrij

REGIO - Sinds vrijdag 31 mei Wereld niet roken dag is het Bravis ziekenhuis volledig rookvrij. Er mag er niet meer gerookt worden in de gebouwen en op de buitenterreinen. De rookfaciliteiten zijn verdwenen en met borden en tegels wordt de rookvrije zone gemarkeerd.

Open Kerkendag 2019

BERGEN OP ZOOM - REGIO - Op maandag 10 juni, tweede pinksterdag, nemen in Brabant en nu ook in Zeeland veel kerkgebouwen deel aan de Open Kerkendag. 's Middags is de Gertrudiskerk in Bergen op Zoom ook geopend. Op zondag 9 juni zal de Hoogmis van 9.30 uur in deze kerk vocaal/instrumentaal verzorgd worden door Hortus Musicus Religiosus.

Finales turnen

BERGEN OP ZOOM - REGIO - Turnvereniging UDI is er ontzettend trots op om de finales van het NK groepsspringen op C-niveau te mogen organiseren in Bergen op Zoom. Deze wedstrijden vinden plaats op zaterdag 8 juni in Sporthal "De Boulevard", van 09:00 tot 19:00 uur.

Kinderyoga in bieb

BERGEN OP ZOOM - HOOGERHEIDE - REGIO - Het Baby- tot Kleutercafé in de Bibliotheek Bergen op Zoom, Kortemeestraat 17, staat donderdag 6 juni van 9.30 tot 10.30 uur in het teken van kinderyoga door Carla de Vos. Ook in de bibliotheek te Hoogerheide vindt regelmatig een Baby- tot Kleutercafé plaats met uiteenlopende thema's.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding