De makers van Kaartje Anders. Femke zit linksonder.
De makers van Kaartje Anders. Femke zit linksonder.

Studenten brengen Kaartje Anders

Algemeen

HOOGERHEIDE – Leren ondernemen, hoe doe je dat? Door ondernemend te leren! Vraag dat maar aan de 18-jarige Femke Bruijs uit Hoogerheide. Met zevenmedestudenten van de Hogeschool Zeeland bedacht ze “Kaartje Anders”, een onderneming die de ouderwetse wenskaart in een hip, eigentijds jasje steekt.

Wat gebeurt er als je de kennis en talenten van studenten bedrijfskunde, finance & control, Human Resource Management, communicatie en commerciële economie combineert? Iets heel bijzonders, dat merkte de Hogeschool Zeeland toen de tweedejaarsstudente Femke Bruijs haar krachten bundelde met zeven medestudenten in een initiatief dat niet alleen de afstand tussen studenten, maar tussen alle mensen verkleint in een tijd waarin die afstand soms veel te groot is. 

Gebaar

“In deze tijd wordt het niet aangeraden om veel mensen in contact te komen, zegt Femke. “Wij kenden elkaar niet goed omdat we allemaal een andere opleiding volgen, maar we waren het er wel over eens dat het juist in deze tijd heel leuk is om via een klein gebaar te laten weten dat je aan iemand denkt. Zo kwamen we op het idee om wenskaarten te gaan maken. Dat doen we met Kaartje Anders!” 

Uniek

Die wenskaarten zijn ronduit uniek. Femke en haar medestudenten zochten contact met de Goese vestiging van restaurant Brownies & downieS, waar twee enthousiaste medewerkers hun ontwerptalent benutten om een eigen kaartenlijn te ontwerpen. Verder ontwikkelde Kaartje Anders een eigen kerstkaartenlijn, een lijn met wenskaarten en een serie Zeeuwse kaarten. “Die kaarten hebben we zelf ontworpen”, zegt Femke trots, “ze zijn uniek, eigentijds en modern.” 

De coronacrisis was voor jongeren niet makkelijk, maar de studenten van de Hogeschool Zeeland weten dat ook ouderen het de afgelopen anderhalf jaar moeilijk hebben gehad. “Ouderen zijn in deze tijd soms heel eenzaam” zegt Femke, “dus hebben we besloten om een deel van de opbrengst van onze kaarten aan het Nationaal Ouderen Fonds te doneren. Zo dragen we echts iets bij aan de maatschappij.” 

Kaartje Anders versturen?

Kijk dan op www.kaartje-anders.myshopify.com 

De Bergse Marlot van As toont met medestudenten Steven de Koster en Angela de Rijke de kaarten van Kaartje Anders. Femke ontbreekt op de foto.