Afbeelding

De Glazen Bol

Algemeen

HUIJBERGEN – Vorig seizoen werden wekelijks de wedstrijden op voorhand in De Glazen Bol bekeken. Namens iedere vereniging brachten deelnemers hun weloverwogen prognoses uit. Goede voorspellingen leverde vijf punten op, duels voorzien van een joker betekende verdubbeling. De derby’s telden sowieso in tweevoud. Doel van het experiment vormde het toetsen van de vermeende voetbalkennis. Waar zit de kennis van zaken?

Met het opmaken van de balans valt er een opmerkelijke parallel met de eindrangschikking in de Vierde Klasse B te trekken. WVV’67 won overtuigend. Op gepaste afstand gaven middenmoters METO ex aequo met ODIO als ook Grenswachters elkaar ook op papier weinig toe. Degradant Vivoo sloot het seizoen ook in De Glazen Bol in mineur af.

Ook in 2022-2023 gaan we wekelijks op zoek naar voorspellende gaven. Het werkgebied is echter verkleind tot de duels waarin de vijf Woensdrechtse zusterverenigingen in actie komen. Evenals vorig jaar bijten tijdens de eerste competitieronde de vijf coaches het spits af.

Ronald Broos (METO): METO-Grenswachters (3-1, joker), Rimboe-ODIO (2-1), RSV-WVV’67 (1-1), TPO-Vivoo (0-4).

Peter van Oirschot (Grenswachters): METO-Grenswachters (2-2, joker), Rimboe-ODIO (2-1), RSV-WVV’67 (2-1), TPO-Vivoo (0-2).

Erwin van Schilt (ODIO): METO-Grenswachters (3-0), Rimboe-ODIO (1-1, joker), RSV-WVV’67 (1-3), TPO-Vivoo (0-2).

Ruud Spierings (WVV’67): METO-Grenswachters (2-2), Rimboe-ODIO (3-2), RSV-WVV’67 (1-3, joker), TPO-Vivoo (1-4).

Andy Wierikx (Vivoo): METO-Grenswachters (2-2), Rimboe-ODIO (3-2), RSV-WVV’67 (1-3, joker), TPO-Vivoo (1-4).

Een blik op de prognoses bezorgt WVV’67 vanaf de aftrap een favorietrenrol te Rucphen. De eenmalige nederlaag steekt schril af bij de drievoudige 1-3 overwinning. Voor de derby tussen METO-Grenswachters mag de thuisploeg op twee winststeunbetuigingen rekenen. De overige coaches nemen een slag om de arm en voorzien gebroederlijk 2-2. ODIO heeft in Wouwse Plantage niets te verliezen. ODIO-trainer Erwin van Schilt tekent voor een gelijkspel. Zijn collegae zien het somber voor zijn team in. Andy Wierikx en diens Vivoo mag op meer fiducie rekenen. Voor het weerzien met de Vijfde Klasse maakt TPO uit Moerdijk vijfvoudig geen schijn van kans.