Lasergame was favoriet op Jongerenkamp Lepelstraat in Hoogerheide.
Lasergame was favoriet op Jongerenkamp Lepelstraat in Hoogerheide. Foto: Pascal Brugman

Jongerenkamp vol avontuur

Algemeen

LEPELSTRAAT/HOOGERHEIDE - Van zaterdag 27 augustus tot en met vrijdag 2 september vond Jongerenkamp Lepelstraat plaats. Zoals ieder jaar organiseren zij dit ergens in de regio en dit jaar vonden ze weg naar het scoutingterrein in Hoogerheide. 

Ze vertrokken zaterdag met de fiets vanuit Lepelstraat naar Hoogerheide. Na het uitpakken en de spullen opbouwen gingen ze een bosspel doen. Zondags hadden de leiders een geocaching uitgezet in de omgeving van het gebouw en hierbij moesten de jongeren opdrachten uitvoeren als ze de coördinaten gevonden hadden.  

Op de maandag tot en met woensdag werd het een stuk sportiever: zwemmen in een bad in de regio, een fietstocht met verschillende opdrachten en een zeskamp met onderdelen zoals lasergamen en honkbal. De jongeren vonden het lasergamen fantastisch om te doen, het leek voor de meesten een beetje op het spel Fortnite dat ze vaak thuis spelen. Maar dan in het echt! Ze gingen dan ook flink te keer op het terrein en tussendoor konden ze bij leidinggevende Michel nieuwe levens halen om weer verder te kunnen spelen. 

Leidinggevende Michel Mertens ging vroeger zelf ook naar het jongerenkamp: “Als leidinggevende zit ik er al 22 jaar, maar vroeger ging ik zelf ook naar dit kamp als puber. Het is een kamp van jongeren van 11 tot en met 15 jaar, niet alleen uit Lepelstraat, maar ook uit andere dorpen kunnen ze zich hiervoor aanmelden. De laatste jaren hebben we helaas wel te kampen gehad met een afnemend aantal jongeren. Dit kwam deels ook door de coronamaatregelen. Vroeger hadden we in Lepelstraat ook een kamp voor kinderen, maar dit is helaas verdwenen. Hierdoor missen we dan ook een doorstroom van de kinderen naar het jeugdkamp. We hopen voor de komende jaren weer veel aanmeldingen te mogen ontvangen. Het kamp zelf is vrij mobiel loos, voor een bepaalde tijd per dag mogen ze even hun mobiel gebruiken en daarna leveren ze hem keurig weer in. Zo kunnen de jongeren zich volledig geven tijdens de activiteiten die we organiseren. Ze hebben hier dan ook geen moeite mee.“ 

Naast de sportieve activiteiten was er op de woensdagavond een cursus knopen. Deze vaardigheid werd donderdag gebruikt voor het vlotbouwen. Daarna werd de week feestelijk afgesloten. Vrijdag werd er gezamenlijk opgeruimd en teruggefietst naar Lepelstraat.

Jongerenkamp Lepelstraat
Jongerenkamp Lepelstraat