Ons Kent Ons in straattheater jaren terug met Peter van den Kieboom en Marco van Elzakker, destijds ook bestuursleden.
Ons Kent Ons in straattheater jaren terug met Peter van den Kieboom en Marco van Elzakker, destijds ook bestuursleden.

Ons Kent Ons theater bij Halchterth

Algemeen

HALSTEREN - Komend weekeinde vinden in het hele land de Open Monumentendagen plaats. Heemkundige Kring Halchterth draagt zorg voor de activiteiten in Halsteren. Zij hebben aan Toneelvereniging Ons Kent Ons verzocht om de zondagmiddag op te luisteren met diverse gevarieerde optredens bij de Hof van Ram. Een uitnodiging die Ons Kent Ons dolgraag heeft aanvaard. 

Binnen en buiten bij het heemhuis aan De Beeklaan 29a kunnen bezoekers die dag een aantal leden van de toneelvereniging in actie zien. “Uiteraard mogen wij niet alles verraden want het moet een verrassing blijven. De bezoekers maken kennis met een schoenmaker, een hardwerkende huisvrouw, een bedelaarster, een strenge lerares, een adellijke dame en haar trouwe dienstbode, een doktersassistente en een dorpsomroeper”, vertelt pr-man Adrie Jonkers van Ons Kent Ons.

Het toneelgezelschap heeft in een fantastische en eendrachtige samenwerking met Halchterth deze thema’s gekozen en verder uitgewerkt. Daarbij optimaal gebruik makend van attributen en lokalen van de Heemkundige studiekring Halsteren/Lepelstraat. Toevallig zijn allebei de verenigingen in het jaar 1981 opgericht. Dat schept al een band. De toneelvereniging vindt het een grote eer dat zij zondag 11 september te gast mag zijn bij de heemkundekring. Een uitgelezen kans om de groep weer aan het werk te zien. Het gezelschap kan bogen op ervaring met straattheateroptredens. In vroeger tijden regelmatig in Antwerpen en in thuishaven Halsteren bij diverse gelegenheden en evenementen zoals de drukbezochte braderie.  

Vanzelfsprekend zal Ons Kent Ons de nodige aandacht besteden aan hun komende najaarsvoorstellingen in oktober 2022. Na drie jaar van heel lang wachten mag de groep eindelijk weer het toneel op met een avondvullende productie. Vrijdag 14 en zaterdag 15 oktober speelt men de komedie “Vlam in de pan” van de Vlaamse toneelauteur Alwin Grijseels. Deze uitvoeringen vinden plaats in Ontmoetingscentrum De Wittenhorst en beginnen beide avonden om 20.00 uur. Binnenkort verneemt u veel meer over deze optredens! 

Echter, nu richt de aandacht van Ons Kent Ons zich vooral op de verrichtingen in en rondom de Hof van Ram bij heemkundekring Halchterth aanstaande zondagmiddag. Adrie Jonkers: “Hopelijk werken de weergoden mee en mogen wij u ook begroeten zondag 11 september.”