Het grote waterspelkussen mocht natuurlijk niet ontbreken.
Het grote waterspelkussen mocht natuurlijk niet ontbreken. Foto: Pascal Brugman

Missie Jeugdland opgelost!

Algemeen

HOOGERHEIDE -  Afgelopen week vond in Hoogerheide weer Jeugdland plaats, inmiddels voor de 26e keer. Dit was ook voor de organisatie weer een feestje, want dit jaar kon Jeugdland zonder restricties weer plaats vinden. 280 kinderen uit Woensdrecht, Hoogerheide en Putte hadden zich hiervoor aangemeld. Vijf hiervan waren kinderen die verbleven in het Kloosterhof. 

Ongeveer 100 vrijwilligers kwamen helpen gedurende deze week. Waaronder Mats, hij was zelf als kleine jongen op deze week aanwezig. Hij vindt het dan ook fantastisch om als groepsleider de kinderen te zien genieten. 

Het thema van dit jaar was ‘Missie Jeugdland’, de kinderen zijn gelukkig echte speurneuzen. Op de maandag was namelijk de grote kluis in de tent gekraakt en de gouden pet gestolen. Op de dinsdag werden er vingerafdrukken genomen en op de woensdag schoenafdrukken. Op de donderdag werden de haren van iedereen vergeleken met de haren van de daders die gevonden waren. Op vrijdag werd het mysterie opgelost onder toeziend oog van Wethouder Lars van der Beek. Hij bracht belangrijke camerabeelden naar de grote tent. En zo werden de boeven opgesloten. 

Naast het speuren werd er van alles georganiseerd gedurende de week. Elke dag werden de kinderen gebracht of kwamen op eigen gelegenheid naar het terrein op de Kooiweg. Hierbij maakten ze gebruik van de pasjes die de kinderen om hun nek hebben hangen. Deze worden elke dag gescand, zo kunnen ze zien wie er wel of niet is. Dit is natuurlijk ook bij calamiteiten handig. Daarna is het tijd om gezamenlijk de dag te openen met de alle verschillende kleuren petten die horen bij de verschillende leeftijden. Elke dag waren er verschillende activiteiten zoals hutten bouwen, knutselen en een city escape. 

Op de donderdag was het tijd voor de verschillende waterspellen die verdeeld waren over het terrein. Van flessen omgooien, buikschuiven tot geblinddoekt de rest proberen nat te spuiten. Dat was ook wel nodig met het warme weer. Van Graphic Packaging mochten ze gebruik maken van een waterslang.  Zo kregen de kinderen die aan activiteiten op het kamp meededen op de terugweg een heerlijke verkoeling.  

“Op vrijdag werd in de middag de Jeugdland week feestelijk afgesloten met ouders, kinderen en vrijwilligers. Dit was natuurlijk niet mogelijk zonder alle sponsors die ons elk jaar steunen en waardoor we zo’n mooi Jeugdland kunnen organiseren”, aldus Mirjam Geers. 

Het mysterie opgelost onder het toeziend oog van de wethouder.
Jeugdland Hoogerheide
Volop buitenactiviteiten bij Jeugdland in Hoogerheide.