Goort Gelten in actie.
Goort Gelten in actie.

Frisse wind waait bij ODIO

Algemeen

Nul niet heilig voor Goort Gelten

OSSENDRECHT – In november stond men op Sportpark De Heiloop op gepaste wijze stil bij negen decennia georganiseerde voetbalsport binnen de Ossendrechtse grenzen. De festiviteiten werden echter door corona-perikelen gedwarsboomd en met terugwerkende kracht later alsnog gehouden. In dezelfde periode was er ook binnen de lijnen weinig reden voor uitbundigheid. ODIO 1 zat in de spreekwoordelijke hoek waar de klappen vielen en bivakkeerde lang in de buurt van de degradatiezone. 

Lichtpuntje in de donkere dagen vormde noodgedwongen Goort Gelten, die als goalie wekelijks de schade zo veel als mogelijk probeerde te beperken!

ODIO ondergaat momenteel een metamorfose. Uit de hoofdmacht verdwenen op eigen verzoek routiniers Coen Michielsen, Roy Carpentier en Jeremai Martina. Nick Orlando en Nico Hoogerwerf traden na veel seizoenen leiderschap terug, en daarnaast verhuisde trainer Peter van Oirschot terug naar Putte. Ook John Kerstens deed het wedstrijdsecretariaat over aan diens zoon Sander. Later dit jaar geeft voorzitter Roger Withagen zijn hamer over aan diens beoogde opvolger. 

“En ook mijn voorganger Michel Michielsen heeft aangegeven in een lager elftal verder te gaan. Verrassend want ik had verwacht dat hij er nog wel een jaartje bij zou blijven. Het zal op veel fronten wennen worden. Als elftal zullen we de ervaring van Coen in de aanval missen. Verder wist Roy met zijn befaamde lange bal dikwijls onverwacht de voorste linie te bereiken. Een trap waar ik jaloers op ben”, legt Goort Gelten,

Opmaat

De 20-jarige CIOS-student kreeg vorig seizoen ineens de voorkeur boven Michel Michielsen ‘op doel’ in Ossendrecht. “Ik trainde al enkele seizoenen mee en speelde in ODIO 2. Dus de spelers waren geen onbekenden voor me. Wellicht dat ze even aan mij hebben moeten wennen. Michel is meer een meevoetballende keeper terwijl ik het van mijn reactie op de lijn moet hebben.” 

Nieuwe trainer Erwin van Schilt denkt met het aantrekken van Hein Verhoef (Sprundel), Ivan Novhorodskiy uit Oekraïne en een handvol talentvolle jeugdspelers in combinatie met de vaste Ossendrechtse waarden de Vierde Klasse het hoofd kunnen bieden. Het Zuidwesthoektoernooi en een drietal bekerduels met Grenswachters, HVV en Steen vormen de opmaat naar de competitiestart. “Waar we hopelijk een valse start kunnen voorkomen en waar ik zo min mogelijk te doen krijg. Vorig seizoen werd ik verschillende malen ‘man of the match’ en dat is niet goed voor de ploeg. Teambelang staat voorop. Zo is de nul niet heilig, ik win liever met 4-2 dan 1-0. Iets beter voor het doelsaldo”, knipoogt Goort Gelten.

Selectie ODIO (2022-2023): Goort Gelten, Aaron Buijsen, Peter van Aert, Coen Corré, Marijn Corré, Luke de Dooij, Damian Elenbaas, Mitchell Elenbaas, Thomas Jansen, Sander Kerstens, Albert van der Kooij, Luc Melsen, Raf Melsen, Bradley Smeekes, Ivan Novhorodskiy, Madalin Stoleriu, Hein Verhoef, Elham Yaqoobi, Thijs Goossens, Tim Vermeij, Delano Dekkers, Timo de Hoogt, Kilian Pijnen, Milan Gillesen.