Peter van Oirschot terug in vertrouwde dug-out.
Peter van Oirschot terug in vertrouwde dug-out.

Weer terug bij Grenswachters

Algemeen

PUTTE – Het honderdjarige Grenswachters staat wijd en zijd bekend als bolwerk waar Bourgondische sfeer en voetbal hand-in-hand gaan. Een pleisterplaats voor plaatselijke coryfeeën aangelengd met gelukszoekers, toppers of incidentele voorbijgangers. De mix zorgt met name in de laatste decennia voor een unieke identiteit. Anno 2022-2023 zal het niet anders zijn met Peter van Oirschot als bewaker van het cultureel Putse voetbalerfgoed!

De trainer keert, na een verblijf van vijf seizoenen bij ODIO, terug op het oude nest. De plaats waar hij als speler opgroeide en in een vorig trainersleven de club naar de Derde Klasse loodste. “Grenswachters is, ondanks mijn verplichtingen in Ossendrecht, nooit ver uit de buurt geweest. Mijn beide zonen waren er in diverse functies actief en veel van mijn vrienden lopen er rond. Zal weer even de goede dug out op moeten zoeken, maar voor de rest is er veel bij het oude gebleven”, aldus Peter van Oirschot (59).

Wie gaat er scoren? 

Lijfsbehoud vormt de eerste doelstelling voor de middenmoter van de Vierde Klasse B. “Ondertussen weet ik hoe het werkt. Met het vertrek van Nicky Verboven en Tim van der Bleeken missen twintig goals. Hoe we dit gaan invullen, dat is de grootste vraag voor de komende weken. We beschikken over een goeie maar smalle selectie. Loop je tegen iets te veel blessures of kaarten aan, dan wordt het moeilijk. Belangrijk dat er weer een team opstaat. Op basis van inzet kom je namelijk ook best een eindje. Goed voorbeeld is WVV’67. Misschien niet het beste maar als collectief wel een heel goed team.”

Wilgen

Voor Putse begrippen was het uiterst rustig aan het transferfront. Vooralsnog geen input van buitenaf. Grenswachters nam afscheid van topscorer Tim van den Bleeken, Eric Nuyes en keeper Jaspers Cornelis. Ook good-old Nicky Verboven hing zijn schoenen aan de wilgen. Naar verluidt hangen ze echter nog wel op pakklare hoogte…!

Selectie Grenswachters (2022-2023): Joram Adriaanse, Stijn van den Bosch, Joris Koeleman, Jesper van Linden, Martijn Koolen, Mathijs Brok, Akwasi Oduro, Julian Joosen, Michael Dankers, Thom van Dongen, Ard van Tilburg, Tobi de Bruijn, Gijs van Landeghem, Jean Mbunga, Ronald Clarijs, Patrick van Veen, Jelle Hesbeens, Senne Scheeren, Mike Hagenaars, Ken Genee.