Kinder Vakantie Spel 'Onder de Panne'
Kinder Vakantie Spel 'Onder de Panne' Foto: KVS Onder de Panne

Tijd voor een feestje!

Algemeen

Al sinds 1972 kent Halsteren in de laatste week van de zomervakantie een enorm leuke traditie voor de kinderen, namelijk: De Grote Spellenweek van Stichting Kinder Vakantie Spel ‘Onder de Panne’. En dat betekent dus, dit jaar dat het tijd wordt voor een feestje, want de stichting bestaat 50 jaar!!

Al 50 jaar organiseert een groep vrijwilligers in Halsteren een volle week met spelletjes, speurtochten, luchtkussens en avonturen voor kinderen in de omgeving. De vrijwilligers zijn een enorm gevarieerde groep mensen, jong en oud. Sommigen zijn er nog maar net bij en sommigen doen al vele jaren mee, zoals Toos Karremans die vanaf het begin al bij de stichting zit. Maar ook andere bekende gezichten, zoals onder anderen Bram de Vos, Paul Schut, Rob Ernest, Marjoleine Schut, Petra Alberts – Ernest, Yvette Franssen, Koen Jonkers, Dennis van der Weele, Timothy Jansen, Charlotte van der Weele en Diana Ernest. Allen zijn al tientallen jaren enorm enthousiast, actief als vrijwilliger en allemaal hebben ze zin in een leuk feestje.

Feestweek

Van maandag 29 augustus tot en met vrijdag 2 september staat dit allemaal ook weer te wachten met iedere dag ook vele lekkere traktaties. Alle kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar zijn welkom. Opgeven van tevoren is niet nodig, dus ouders kunnen hun kinderen geheel vrijblijvend brengen. Ieder jaar heeft de “Grote Spellenweek” een speciaal thema. Dit jaar blikken de kinderen samen met Professor Fixnix terug op het verleden van het kindervakantiespel, beginnende met leuke traditionele buitenspellen, knutselopdrachten en later nog huttenbouwen, speurtochten etc. En zoals het hoort bij een verjaardag, er wordt goed getrakteerd. Oftewel het wordt een week vol plezier.

Reisje Drievliet bijna vol!

Ieder jaar is de woensdag van de Grote spellenweek een dag, waarbij twee volle bussen van De Kock de kinderen naar een pretpark brengen. Op woensdag 31 augustus gaan de bussen naar Pretpark Drievliet te Den Haag. Voor deze dag dient er wel vooraf aangemeld te worden. Dit jaar gingen de aanmeldingen wederom vanaf de eerste bekendmaking razendsnel. Er zijn nog maar enkele plaatsen vrij. Geef snel op via het aanmeldformulier op de websitewww.kindervakantiespel.com, want VOL=VOL.

Kinder Vakantie Spel

Kinder Vakantie Spel “Onder de Panne” (KVS) organiseert deze Grote Spellenweek voor de basisschooljeugd in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. De bijdrage per kind bedraagt €3,-per dag en van tevoren opgeven is dus helemaal niet nodig. De kinderen gaan de hele dag in groepjes onder begeleiding van vrijwilligers leuke spelletjes doen en krijgen vaak lekkere traktaties. Voor drinken wordt gezorgd, de kinderen dienen wel een eigen drinkbeker mee te nemen. De boterhammetjes voor tussen de middag dienen de ouders ook wel zelf te smeren en mee te geven.
De spellenweek vindt plaats in en rondom Halsteren. Er wordt dan ook geprobeerd om iedere dag op een andere Halsterse locatie te beginnen. Van Fort de Roovere, De Beek, op ‘t Dorp tot op het Sportpark. Stuk voor stuk leuke locaties om samen avonturen in de buitenlucht te beleven.

De vrijdag 

Op vrijdag 2 september begint de laatste dag van de Grote Week om 10u met een tienkamp op Sportpark “De Beek”. Deze dag zal extra veel luchtkussens (en bij goed weer ook waterspelletjes!) hebben. Geef uw kind deze dag dan ook zwemkleding en een handdoek mee! Verder wordt er op vrijdag extra getrakteerd op een frietje bij de lunch. Boterhammetjes zijn deze dag dus niet nodig.

Slecht weer? 

Mocht het regenachtig weer zijn gedurende de dagen, dan zal er een alternatief programma zijn. Op de aanmeld locatie, facebook en de website zal hier berichtgeving over zijn. Bij af en toe een buitje gaan de activiteiten gewoon buiten door. Mocht dit het geval zijn, kunt u uw kind regenkleding of een poncho meegeven. 

Vrijwilligers bij het KVS 

Gedurende de Grote Week worden de kinderen begeleid door een groep van ruim 50 vrijwilligers. Hierbij zitten meerdere EHBO’ers, verkeersregelaars en schminkers, maar ook een aantal mensen met een pedagogische achtergrond. Dit is natuurlijk geen vereiste. Belangrijk is dat de vrijwilligers vol enthousiasme en met veel plezier zich inzetten voor de kinderen. Deze vrijwilligers vragen ieder jaar weer bij hun werk een weekje vrij om mee te kunnen helpen. En dat doen ze met veel plezier, omdat ze het heel gezellig vinden bij het KVS. Helpen bij het KVS kan ook op diverse wijzen, er is naast de begeleiding ook bijvoorbeeld een bouwploeg. Mocht u zelf interesse hebben om te komen helpen bij het KVS, stuur dan een email naar kindervakantiespel@gmail.com of bel met 06-19598275 (Paul Schut).

Alle hulp is welkom 

De “Grote Spellenweek” wordt, naast de vele vrijwilligers, ook ondersteund door de gemeente Bergen op Zoom en vele lokale organisaties en bedrijven. Hier is het Kinder Vakantie Spel hen enorm dankbaar voor. Al deze hulp en steun maken het mogelijk om deze spellenweek nog leuker en uitgebreider te maken! 

Informatie 

Gedurende de komende dagen zal de website www.kindervakantiespel.com verder worden voorzien van alle informatie voor de ouders en kinderen. Maar mocht u onverhoopt nog vragen hebben dan kunt u hiermee ook terecht op 06-52151146 (Marjoleine Schut), 0619598275 (Paul Schut) of email: kindervakantiespel@gmail.com. Of bezoek eens de Facebookpagina https://www.facebook.com/onderdepanne.halsteren . Wanneer u het Kinder Vakantie Spel hier volgt, bent u als eerste op de hoogte van de nieuwe informatie en activiteiten.

Veel gestelde vragen

Wat moet ik mijn kind meegeven?
- Een rugzak of tas met:
• Een drinkbeker
• Boterhammen voor de lunch
• Eventuele medicijnen.
- Makkelijke kleding, die ook vies kan worden.
- Zorg dat uw contactgegevens in de tas van uw kind zitten.
    •  TIP: plak een sticker met uw contactgegevens op de drinkbeker of broodtrommel.

Wat kost mee doen?
Iedere activiteit kost slechts €3,- per kind. Dit is mogelijk omdat er een enorme groep vrijwilligers zich inzetten voor de kinderen. En de steun van de Halsterse ondernemers is ook super waardevol.

Mijn kind gebruikt medicijnen, waar moet ik dat doorgeven?
Bij aanmelden kunt u dit doorgeven. Dit kunt u tevens op het aanmeldstrookje schrijven. De desbetreffende groepsleiding en de EHBO wordt op de hoogte gebracht.

Mijn kind is 3 jaar, mag die mee doen?
De ondergrens van 4 jaar is gelijk aan die van de basisschool. Dit heeft ook te maken met zindelijkheid en zelfstandigheid van het kind.

Mijn kind is 13 jaar, mag die mee doen?
De spellen en activiteiten zijn niet bedoeld voor kinderen boven de 12 jaar. Echter als uw kind toch graag nog spellen- en activiteitendagen wilt beleven, dan zou uw kind zich kunnen opgeven om mee te helpen als jeugdleiding. En anders raden wij jongerenkamp Lepelstraat van harte aan. https://www.facebook.com/jongerenkamplepelstraat

Wat doen jullie bij regen?
Wij proberen altijd zo lang mogelijk onze activiteiten buiten te laten plaatsvinden. Mocht het regenachtig weer zijn gedurende de dagen, dan zal er een alternatief programma zijn. Op de aanmeldlocatie, facebook en de website zal hier berichtgeving over zijn. Bij af en toe een buitje gaan de activiteiten gewoon buiten door. Mocht dit het geval zijn, kunt u uw kind regenkleding of een poncho en kaplaarzen meegeven.

Mijn kind komt niet uit Halsteren, mag hij/zij mee doen?
Jazeker, alle kinderen zijn welkom. Ook van buiten Halsteren.

Mag ik(ouder) erbij blijven, gedurende de spellendagen?
Nee, dat is niet mogelijk. De kinderen worden door goede vrijwilligers opgevangen en begeleid. Mocht uw kind zich toch niet kunnen aarden, dan zullen we met u contact opnemen. Zorg daarom altijd dat u bereikbaar bent.

 Vrijwilligers Kinder Vakantie Spel 'Onder de Panne'