Danny Suijkerbuijk
Danny Suijkerbuijk

Danny Suijkerbuijk: ‘Vertrouwen in de jeugd’

Algemeen

HALSTEREN - Danny Suijkerbuijk mag met zijn 36 jaar inmiddels tot de routiniers gerekend worden. Tot zijn 24-ste speelde hij bij Halsteren, maakte toen samen met de gebroeders Klomps een uitstapje naar FC Bergen, scheurde daar een kruisband en ging toen bij Halsteren 2 voetballen ‘om weer volledig te kunnen trainen en spelen’.

Terugblik

Daarna promoveerde Danny met zondag 1 naar de hoofdklasse, ging vervolgens naar MOC en speelt nu al weer jaren bij Halsteren-zaterdag. Danny Suijkerbuijk aan het woord: “We hebben het afgelopen seizoen dikwijls duur puntenverlies geleden. Zelf de kansen niet benutten en op een countertje een tegendoelpunt incasseren. In de nacompetitie was dat precies zo.”

Verwachtingen

Danny Suijkerbuijk vertelt verder: “Het komend seizoen blijven er van de kern acht spelers over. Het is jammer dat we met de ploeg van de afgelopen jaren het karwei niet af hebben kunnen maken. Corona heeft bij ons wel erg veel roet in het eten gegooid. Er komt nu een grote groep jeugd bij onze selectie. Je moet altijd afwachten hoe zo’n stap naar de senioren uitpakt. Ik heb wel vertrouwen in onze jonge ploeg. Als we rond plaats 6 kunnen eindigen, dan hebben we het goed gedaan.”