Afbeelding

Ferhat Kaplan terug in BoZ

Algemeen

Na jaren keert acteur Ferhat Kaplan, geboren en getogen Bergenaar, op 19 

januari terug naar Bergen op Zoom met de voorstelling Gouden Bergen in De Maagd. Een kleurrijke, humorvolle voorstelling waarin Ferhat Kaplan en Yeliz Dogan op zoek gaan naar hun privilege als ‘derde generatie gastarbeiders’ in Nederland.

Ferhat begon met acteren aan het CKB. Hij speelde ieder jaar een voorstelling en trad toen al eens op in theater De Maagd. Ferhat: “In mijn brein konden er wel duizenden mensen in.” Ondertussen is Ferhat te zien door heel het land, maar “spelen in de Maagd is een droom die uitkomt, ik kan niet wachten om al mijn familie, kennissen en vrienden in de zaal te zien.” 

Gouden Bergen is een humoristische ode aan de eerste generatie gastarbeiders uit Turkije die hun land verlieten om hun kinderen en ons een beter toekomst te geven.” Zoals zijn opa Ahmet Kaplan, die naar Bergen op Zoom kwam om te werken. In de voorstelling worden ook veel referenties gemaakt naar zijn jeugd in Bergen op Zoom. “Bergen op Zoom heeft nog altijd een speciaal plekje in mijn hart.” - demaagd.nl