Vluchtelingen bereidden het eten op de barbecue voor vrijwilligers in Kloosterhof.
Vluchtelingen bereidden het eten op de barbecue voor vrijwilligers in Kloosterhof. Foto: Pascal Brugman

Barbecue en muziekmiddag Kloosterhof

Algemeen

HOOGERHEIDE -  Vrijwilligers kregen donderdagmiddag een bedankje namens de gemeente vanwege de vluchtelingen die verblijven in MFC Kloosterhof in Hoogerheide. Ze hadden een uitnodiging gekregen om te komen barbecueën vanaf 18.00 uur op het afgesloten terrein. Zo konden de vrijwilligers ook verder kennismaken met de vluchtelingen.

Vanaf het begin waren zij nauw betrokken bij hun verblijf en dit lieten de vluchtelingen deze avond ook merken. Zij kennen zeker het barbecueën vanuit hun thuisland en namen de taak over om het eten te bereiden voor de aanwezige vrijwilligers. Mickey en Minnie Mouse bezochten ook nog de aanwezige kinderen en zorgde voor de nodige foto’s. 

Op de vrijdagmiddag organiseerde Dj The Bridge Man uit Huijbergen in afstemming met de gemeente een muziekmiddag. Hij kreeg hierbij hulp van verschillende vrijwilligers zoals Petra Weijman met het vervoer. Ook de mannen die hier verblijven in de opvang kwamen helpen, bij het opbouwen en afbreken van de nodige zaken bij een disco.

Culturen
In MFC Kloosterhof verblijven verschillende nationaliteiten en culturen. Zo werd er een speciale tijd gereserveerd voor alleen de vrouwen, zodat zij zonder de mannen konden dansen, zoals ook in hun thuisland gebeurt.

Maarten en Svetlana Hendriks kwamen met hun verse stroopwafels naar het Kloosterhof toe om de vluchtelingen kennis te laten maken met deze lekkernij. Zij bakten in totaal 280 verse stroopwafels. Svetlana is bekend in de regio vanwege haar kookavonden met verschillende nationaliteiten, genaamd Mijn Wereldkeuken. 

De middag was een groot succes en iedereen genoot zichtbaar.

Kloosterhof vluchtelingen
Kloosterhof vluchtelingen