L'Oslopers die de rommelmarkt mee organiseren.
L'Oslopers die de rommelmarkt mee organiseren. Foto: Dennis van Loenhout

Grote Roparun-rommelmarkt

Algemeen

OSSENDRECHT – Op zaterdag 17 september organiseert het Ossendrechtse Roparunteam De L’Oslopers voor de tweede keer een rommelmarkt waarvan de opbrengst volledig naar de Roparun gaat. Er is veel moois te koop, en wat je betaalt, dat bepaal je zelf!

In 2019 organiseerde het Ossendrechtse Roparunteam De L’Oslopers voor de eerste keer een rommelmarkt, die meteen ruim 1500 euro in het laatje bracht voor het goede doel. Zulke activiteiten waren in de twee coronajaren onmogelijk, maar nu het weer kan pakt het team de draad weer op. “Zeker na de afgelopen twee jaar hebben kankerpatiënten de hulp van de Roparun harder nodig dan ooit”, zegt teamcaptain Elly-May van Ginneken.

Op zaterdag 17 september opent de Roparun-rommelmarkt van De L’Oslopers om 9.00 uur haar deuren bij De Weert Asperges, op hoeve Jagersrust aan de Onze Lieve Vrouwe Ter Duinenlaan. Bijzonder aan deze rommelmarkt is dat de spullen niet geprijsd zijn: “Mensen kunnen zelf bepalen wat ze iets waard vinden, wij kijken dan of we dat redelijk vinden en zo worden we het eens”, zegt Van Ginneken. “Vaak lukt dat prima, want bezoekers zijn vaak blij dat ze iets kunnen doen voor het goede doel. Bovendien zijn ze óók blij met wat ze kopen, dus er is sprake van een win-winsituatie!”

Inmiddels hebben al veel mensen spullen gedoneerd, dus de rommelmarkt is verzekerd van een uitgebreid assortiment. “De hele loods staat vol”, zegt Van Ginneken, “met allerlei leuke dingen voor in huis, mooi speelgoed en leuke kleding. Maar we hebben ook bankstellen, bedden, een dressoir met een bijbehorende tv-kast en nog veel meer moois. Veel mooie spullen, waarmee we een nog mooier doel kunnen dienen. Dan moet het toch wel heel druk worden? En dan moet de opbrengst toch wel fantastisch kunnen worden?”