Wie treden er in voetsporen van schoenenwinnaars 2018-2019? Zaterdag 27 augustus weten we meer.
Wie treden er in voetsporen van schoenenwinnaars 2018-2019? Zaterdag 27 augustus weten we meer.

Schoenenhulde bij Zuidwesthoektoernooi

Algemeen

ZUIDWESTHOEK – Traditioneel vormt het Zuidwesthoektoernooi de opmaat naar weer een voetbaljaargang vol verwachtingen. Op vriendschappelijke basis treffen Grenswachters, METO, ODIO, Vivoo en WVV’67 op de vooravond van de competitie elkaar, om vervolgens ieder op eigen niveau haar weg te zoeken. 
Op donderdag 25 en zaterdag 27 augustus is Sportpark De Buizerd te Putte het decor voor de inleidende beschietingen.

Gastheer

Na twee coronajaren pakt jubilaris Grenswachters de draad als gastheer van het onderlinge Woensdrechts treffen weer op. Voor wie de eerste titel van het jaar? Programma donderdag 25 augustus: Grenswachters-Vivoo (19.00), WVV’67-ODIO (19.00), METO-ODIO (20.00), Vivoo-WVV’67 (20.00) en Grenswachters-METO (21.00). Programma zaterdag 26 augustus: Grenswachters-WVV’67 (17.00), METO-Vivoo (17.00), Vivoo-ODIO (18.00), WVV’67-METO (18.00) en Odio-Grenswachters (19.00). 

Schoenen

Naast het uitreiken van de wisselbokaal staat men aansluitend nog eenmaal stil bij het voorbije seizoen 2021-2022. De wereldwijde pandemie zorgde voor een noodgedwongen pas op de plaats. Twee seizoenen werd ook het voetbal voortijdig aan banden gelegd. In de voorbije voetbaljaargang kon men eindelijk volledig aan de bak met de Vierde Klasse A als eerlijke graadmeter.

Dimitri Ceuppens (Vivoo) lag lange tijd op koers om zijn topscorerstitel uit 2019 te prolongeren. Na de winterstop stokte de productie, belandde Vivoo in de hoek waar de klappen vielen en Ceuppens pakte ternauwernood beslag op het brons. Geert Verstraten scoorde namens METO eveneens 12 treffers doch speelde iets minder wedstrijden, derhalve zilver voor hem. Het goud gaat naar Tim van der Bleeken. De bij Grenswachters vertrokken aanvalsleider scoorde maar liefst 17 maal.

De topscorer is eveneens genomineerd voor de titel Voetballer van het Jaar. Samen met teamgenoten Tobi de Bruin en Thom van Dongen mag hij terugkijken op een goed seizoen. Bij Meto staken Daan Maasdijk, Joep van Kalmthout en Jens Hermans er boven uit, evenals Quirijn Schevenhoven en Matt Luijkx namens WVV’67. Bij Vivoo maakte Robbert Cortie en in Ossendrecht Goort Gelten enorm progressie, Verder viel bij Odio Luke de Dooij op wegens zijn werklust en was Coen Michielsen steevast een vaste waarde. 

Voor wie het Goud, Zilver en Bron? Zaterdag 27 augustus om 21.00 uur weten we meer!