Gemeentehuis Bergen op Zoom.
Gemeentehuis Bergen op Zoom. Foto: Bep Tielemans

Wachtlijsten Wmo weggewerkt

Algemeen

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - De wachtlijsten die bij meldingen voor Wmo waren ontstaan bij gemeente Bergen op Zoom zijn weggewerkt. Zowel het college van B en W als de gemeenteraad hadden hier aandacht voor gevraagd. 

Met succes zijn de achterstanden nu binnen vijf maanden weggewerkt, dankzij bureau Bender, de medewerkers van de gemeente en de vorige wethouder. Het ging om een achterstand van 700 meldingen die onder andere betrekking hadden op begeleiding, dagbesteding, huishoudelijke hulp en vervoersvoorzieningen.

Wethouder Joey van Aken is blij dat dat wachtlijst is weggewerkt. “We begrijpen natuurlijk maar al te goed hoe vervelend het voor inwoners is als ze zo lang moeten wachten op een antwoord op hun hulpvraag. Daarom ben ik blij dat de vorige wethouder Sociaal Domein - mede door een motie van de raad - heeft besloten deze achterstand weg te willen werken.” Bender heeft de gemeente ontzorgd en de 700 meldingen overgenomen. Zij hebben de aanvragen telefonisch, schriftelijk of door middel van een huisbezoek kunnen afhandelen, met hulp van medewerkers van de gemeente. “We hebben geleerd van deze wachtlijsten middels een evaluatie en we hebben onze processen hierop ingericht. We zijn ook aan de slag gegaan met voorzieningen in het voorliggend veld waardoor onze inwoners makkelijker een maatwerkoplossing vinden in de buurt.” 

Inwoners die hulp nodig hebben voor zorg, welzijn (Wmo), wonen, vervoer, hulpmiddelen dan kunnen ze dit melden via de website www.bergenopzoom.nl/zorg-en-ondersteuning