Afbeelding

Livestream kerk Hoogerheide

Algemeen

HOOGERHEIDE - Met ingang van 7 augustus jongstleden is in de kerk van Hoogerheide de livestream operationeel. De eerste uitzending op zondag 7 augustus is prima verlopen en er zijn wat kleine puntjes aangepast. 

Alle aangemelde kerkdiensten zijn live te volgen en zijn tot een jaar na de eerste uitzending terug te zien. Aan het kijken naar de (gemiste) uitzending zijn geen kosten verbonden. Een gift aan de parochie is altijd welkom. Het banknummer komt op het eind van de uitzending in beeld.

Voor de mensen die slecht ter been zijn en niet naar de kerk kunnen, is de dienst live en ook later terug te zien. Dit is vooral voor de mensen in de bejaarden- en verpleegtehuizen van belang. Ook kan bij begrafenissen de dienst worden opgenomen op een USB stick en later bekeken worden. 

Bij een begrafenis zal altijd gevraagd worden of livestream gewenst is, dit vanwege de AVG, wet op de privacy. Bij ‘ja’ wordt de uitvaart in de lijst van komende vieringen gezet en kan er tot een jaar nadien nog teruggekeken worden. Een voorwaarde is dat er internet aanwezig is. Bij de doelgroep, die vaak oud en hulpafhankelijk is, is internet nu niet meteen de eerste levensbehoefte. Kinderen, mantelzorgers en verzorging willen dan hopelijk een handje bijsteken. Indien men dat wenst is ondersteuning vanuit het parochiekantoor mogelijk door iemand van het team of bestuur.

Adres: www/kerkdienstgemist.nl 

Dit kan via een internetprovider gevonden worden, bijvoorbeeld Google. Ook op de website van de parochie staat de link vermeld. Via de telefoon is ook een app beschikbaar.

Team en bestuur parochie de Bron wensen eenieder veel plezier met het kijken naar de livestream. Nadere informatie kan gevraagd worden bij Jan van den Elsen, secretaris parochiebestuur: telefoon 06-51993829.