Brandweer rukt uit bij bosbrand.
Brandweer rukt uit bij bosbrand. Foto: archief

Grote bosbrand bij Putte

Algemeen

PUTTE - In het bosgebied in de buurt van de Zoekweg bij Putte is dinsdagmiddag een bosbrand uitgebroken. Door de brandweer werd opgeschaald naar “Grote brand”. Omdat de exacte locatie van de brand onduidelijk was zette de brandweer het droneteam in bij de zoektocht naar de brandhaard.

Brandweerkorpsen uit de hele regio waren bij de Koningin Wilhelminakazerne stand-by. Naast het droneteam zijn ook diverse brandweervoertuigen in het bos aan het zoeken geweest naar de brand.

Op diverse locaties in het bos was een enorme brandlucht te ruiken en kwam regelmatig rook voorbij. Een brandweerman geeft aan dat de bodem in het gebied ontstaat uit veen. Mogelijk zit de brand ondergronds, en verplaatste deze zich. Door de Koninklijke Marechaussee werden bezoekers uit het bos gehouden.

Meerdere branden
Op diverse locaties in (zuid) Nederland waren op dat moment grote natuurbranden. Zo sstond op de Brouwersdam een enorm stuk duin in brand. Hulpdiensten hebben hier opgeschaald naar Grip 2. Bij de brand op de Brouwersdam werden brandweerkorpsen uit Zuid-Holland, Zeeland en Brabant ingezet.