Stukje zomerse tuin van de Hazelhof.
Stukje zomerse tuin van de Hazelhof.

Tuinbezoek Groei en Bloei aan De Hazelhof

Algemeen

REGIO - Groei en Bloei afdeling Brabantse Wal nodigt tuinliefhebbers van harte uit voor deelname aan een bezoek aan De Hazelhof in Rijsbergen op dinsdag 23 augustus.

Aanmelden voor de excursie op dinsdagavond kan tot 16 augustus bij het secretariaat van Groei en Bloei, e-mail: ff.beijerling@home.nl of telefoon 0167-567847.
De Hazelhof is een tuin van 10.000 m2 groot, gelegen aan Hazeldonksestraat 14, 4891 PT Rijsbergen. De tuin is origineel aangelegd in 2005. Er zijn verschillende tuinkamers die met elkaar verbonden door zicht-assen. Zo is er een grote bloementuin van ruim 400 m2 met verschillende borders met vaste planten.

Ook ontbreken de moestuin en de kruidentuin niet met elk jaar weer verschillende groenten, kruiden en eetbare bloemen. Er is een laan met sierappels en een berceau van 40 meter lang met Blauwe Regen (Wisteria). Ook de fruitboomgaard en notengaard zijn heerlijke tuinen om in te wandelen of om op een bankje te genieten van al het natuurschoon om je heen. 

De vijvertuin en het Carré zijn een lust voor het oog en prettig om te vertoeven. Het hart van de tuin is een witte tuin met enkel wit bloeiende planten afgezet met het grijze blad van de Pyrus salicifolia. 

De kosten van dit tuinbezoek zijn € 3,50 voor leden en € 6,00 voor niet-leden. U kunt dit bij aanvang voldoen.