Bijenhotel
Bijenhotel Foto: Guus Dekkers

Natuurexcursies op Landgoed Visdonk

Algemeen

ZUIDWESTHOEK - REGIO - De KNNV Roosendaal, vereniging voor veldbiologie, bestaat 77 jaar en viert dat met feestelijke activiteiten. Er worden extra wandelingen gehouden waar iedereen met (enige) interesse bij aan kan sluiten.

Op vrijdag 19 augustus om 20.00 uur start een vleermuizenexcursie. Aansluitend wordt er naar nachtvlinders gekeken. Op zaterdag 20 augustus vindt om 7.00 uur een vroege vogelexcursie plaats, vanaf het MEC T-huis Visdonk te Roosendaal. Vervolgens wordt om 8.30 uur naar waterdiertjes gekeken bij de vlonder aan het Rozenven. Aansluitend om 10.00 uur start een plantenexcursie vanaf de Muizendreef bij het Rozenven. Kijkt u voor de exacte locaties op https://roosendaal.knnv.nl. De excursies worden begeleid door een gids en vinden na elkaar plaats. Deelname is gratis.

De KNNV Roosendaal werd in 1945 opgericht door Arthur van Nieulande nadat hij tijdens een toevallige ontmoeting met de bekende Jac P. Thijsse geïnspireerd was geraakt. De allereerste excursie destijds ging naar Visdonk, waar nu al jaren het thuishonk is van deze KNNV-afdeling.