Vuelta Woensdrecht, wegaanpassing Huijbergen
Vuelta Woensdrecht, wegaanpassing Huijbergen Foto: Cate Brugman

Aanpassingen voor doorkomst Vuelta

Algemeen

GEMEENTE WOENSDRECHT - Inmiddels worden/zijn er in de gemeente verschillende aanpassingen vanwege de doorkomst van de Vuelta op 21 augustus aan de wegen gemaakt. Zoals op de Huijbergseweg en in het dorp Huijbergen zelf. Wegversmallingen en plantenbakken werden vervangen voor stenen. 

Dit riep onder inwoners uit de gemeente Woensdrecht veel vragen op of dit nou echt nodig is en hoe dit betaald wordt. Aangezien na de Vuelta alles ook weer in oorspronkelijke staat teruggebracht gaat worden.
Wethouder Rainier Schuurbiers: “Twee jaar geleden wisten wij al als Gemeente zijnde de veiligheidsregels vanuit de organisatie van de Vuelta. Zonder deze aanpassingen kunnen wij de veiligheid voor de deelnemers niet waarborgen. Dan krijg je situaties die je liever niet wil hebben en strobalen langs de route plaatsen of iets dergelijks is geen optie. Vandaar dat wij ervoor gekozen hebben om de wegen aan te passen en eventueel zo in te richten voor toekomstige evenementen over deze route. Natuurlijk kost het de gemeente geld om dit te realiseren en later weer terug te brengen. Maar het is ook een win-winsituatie. Wij halen een grote wielerronde naar onze gemeente en ondernemers langs het parcours kunnen hiervan profiteren. De horeca bijvoorbeeld kan een mooi terras inrichten. Helaas zijn er ook plantenbakken en perkjes weggehaald die er misschien net stonden, dit was niet echt tactisch maar deze komen na de Vuelta gewoon weer terug. Op de dag zelf hebben we bij het Gemeentehuis ook een Vueltaplein, met een groot led-scherm waar de wedstrijd te volgen is en met drankjes en muziek. We willen als gemeente nog even benadrukken dat we ons niet alleen inzetten voor wielerevenementen, maar natuurlijk ook voor andere sporten en evenementen.’’