Afbeelding

WVV naar rookvrije toekomst

Algemeen

Trendsetter in gemeente Woensdrecht

WOENSDRECHT – Wie komend seizoen op zaterdag Sportpark De Fortuin in Woensdrecht bezoekt, die kan de sigaretten, sigaren of pakjes shag beter thuis laten. WVV’67 pleit voor een rookvrije dag rond de Woensdrechtse sportvelden en dito kantine. De voetbalvereniging is hiermee trendsetter binnen de gemeentegrenzen!

Een voetbalvereniging is een belangrijke plek waar kinderen en volwassenen elkaar ontmoeten, elkaar aanmoedigen en van elkaar leren. En goed voorbeeld, doet goed volgen. De KNVB is sinds 2017 partner van de beweging ‘Rookvrije Generatie’. Het goede voorbeeld, binnen en buiten de lijnen, is daarbij van groot belang. Want zien roken, doet roken.

Generatie

“In een rookvrije omgeving komen kinderen niet in de verleiding om te gaan roken en wordt meeroken voorkomen. Zo beschermen we kinderen en zorgen we dat zij rookvrij opgroeien. Een rookvrije sportclub draagt bij aan een Rookvrije Generatie. Ook maatregelen die stapsgewijs worden ingevoerd, zoals niet roken bij de jeugdwedstrijden, kunnen al een groot verschil maken”, aldus jeugdvoorzitter Mark Hulsen. 

Vanuit de WVV’67-jeugd bereikten ons de geluiden dat men bij het verlaten van de velden soms door de rook van sigaretten naar de kleedkamers moest. Mark Hulsen vervolgt: “We kregen vanuit het hoofdbestuur goedkeuring om het plan uit te werken. Als jeugdbestuur in samenwerking met de jeugdraad hebben we ons vervolgens hard voor gemaakt om de eerste stap te maken. Steeds meer sportverenigingen kiezen voor gemaakt om rookvrij te worden. Inmiddels zijn 137 voetbalverenigingen al geheel rookvrij. Rookvrij worden is voor de KNVB en andere sportbonden in Nederland ook een belangrijke ambitie, omdat wij een rookvrije sportomgeving willen aanbieden aan kinderen. Dit geldt voor zowel de kantine als de buitenruimte. Door rookvrij te zijn, zet WVV’67 als sportvereniging een nieuwe stap als gezonde omgeving voor kinderen.”

Sportpark De Fortuin in Woensdrecht kreeg onlangs al een nieuw kunstgrasveld, daarnaast hangen sinds kort de rookvrije aankondigingsborden her en der rond de velden. WVV’67 is in beweging. De hoofdmacht begint binnenkort onder Ruud Spierings aan een nieuw avontuur. Verder werd Mark Hulsen in navolging van Leon Jansen en Max van Elzakker tot nieuwe jeugdvoorzitter gepresenteerd. “Beide mannen blijven nauw betrokken bij de organisatie van de activiteiten binnen de club. Daarnaast koppelen we jonge spelers vanuit de Jeugdraad aan de bestuurlijke functies binnen het jeugdbestuur. De doorstroming op termijn gaat dan als haast vanzelfsprekend. Wie de jeugd heeft, die heeft bij WVV’67, inderdaad, een rookvrije toekomst!”