TTC de Liefhebbers
TTC de Liefhebbers Foto: Piet Brocatus

Theo de Groot route voor trimmers en recreanten Liefhebbers

Algemeen

HALSTEREN - Op zondag 24 juli 2022 is het precies twee jaar geleden dat Theo de Groot is overleden. Theo was jarenlang lid en bestuurslid van TTC de Liefhebbers. Hij heeft altijd meegereden bij de trimmers maar spande zich zeker voor 100 procent in voor de recreanten. 

Zo was hij de stuwende kracht bij het organiseren van allerlei activiteiten voor de recreanten, vooral het jaarlijks weekend, en bij de trimmers. Op veel te jonge leeftijd hebben het bestuur en leden afscheid moeten nemen van deze op en top verenigingsman. Als hommage aan Theo herdenkt TTC de Liefhebbers hem ieder jaar met een naar hem genoemde route. Er worden gedurende het jaar al veel herinneringen opgehaald. Dat zal aanstaande zondag ook zeker het geval zijn.

De beide trimmersgroepen en de recreanten hebben op deze bijzondere dag een gezamenlijke koffiestop bij het Gastels sfeer in Oud-Gastel. De “jeugdige“ trimmers rijden 80 kilometer, de “oudere“ trappen op deze ochtend 65 kilometer weg en de recreanten leggen plusminus 45 kilometer af.

Het is zeker de moeite waard om ook eens een paar keer mee te fietsen met de Liefhebbers om de sfeer te proeven van het lekker in de buitenlucht gezond bezig te zijn. Alle groepen vertrekken iedere zondag tot medio oktober om 9.00 uur vanaf het Dorpsplein aan de Dorpsstraat in Halsteren. Info: 0164-683915.

De trimmers rijden op koersfietsen en hebben inmiddels twee afdelingen , globaal ingedeeld naar 65-plussers en 65- minners . De afstand die zij afleggen bedraagt respectievelijk rond de 65 en 80 kilometer .De recreanten zijn over het algemeen ook iets ouder en rijden op gewone dan wel op fietsen met ondersteuning . Hun wekelijkse afstand ligt tussen de 40 en 50 kilometer .

.

Voor inlichtingen kan men contact opnemen met de secretaris Richard Kuijlen , telefoon 0164-683915 , email ttcdeliefhebbers@gmail.com .