Jan-Sjoerd van der Vaart, beiaardier, bespeelt het carillon van de Martinuskerk.
Jan-Sjoerd van der Vaart, beiaardier, bespeelt het carillon van de Martinuskerk.

Zomeravondklokken Sint Martinus

Algemeen

HALSTEREN - Op woensdag 27 juli om 19:30 uur zal Jan Sjoerd van der Vaart uit Oosterhout de fraaie beiaard van de Sint Martinuskerk in Halsteren bespelen. 

Hij speelt een zomers programma met werk van Händel, Steenwick, Martini, van den Gheyn, maar ook modern werk van W. Vogel, Kruisbrink en een eigen improvisatie. 

Jan-Sjoerd van der Vaart (1963) is beiaardier en organist, hij is stadsbeiaardier van Etten-Leur. Als organist kreeg hij zijn opleiding bij Dick Baan en bij Lambert van Eekelen. Momenteel studeert hij bij de Antwerpse kathedraalorganist Peter van de Velde.

Het luisteren naar de beiaard van de St. Martinus rondom de toren op een mooie zomerse avond geeft een unieke muzikale belevenis. De stoelen worden door de vrijwilligers van de kerk klaargezet. Programma’s zijn aan de toren gratis verkrijgbaar en aan het eind van het concert kunt u Jan Sjoerd ontmoeten onder aan de toren en nog gezellig napraten over het concert, de beiaardier en de klokken.

Na deze serie zomerconcerten kunt u verder iedere 1e en 3e zaterdag vanaf 13:00 uur van de beiaard genieten, afwisselend bespeeld door Janno den Engelsman en Toni Raats. Zij plaatsen de beiaard meer in de belangstelling.

als onderdeel van het culturele en maatschappelijke leven in Halsteren.