Afbeelding
Foto: Pascal Brugman

Een kijkje nemen bij de imkerij

Algemeen

OSSENDRECHT - REGIO - Afgelopen zaterdag en zondag vonden in heel Nederland de Open Imkerijdagen plaats. Imkers zetten zo hun deuren open voor iedereen die nieuwsgierig is naar honing en bijen.

Zo ook in Ossendrecht aan de OLV Ter Duinenlaan 106, daar bevindt zich namelijk Bijenstal De Meiduin. Hier is  bijenhoudersvereniging “De Wal van Brabant” gevestigd. Deze vereniging bestaat uit ongeveer 100 leden en is ooit gefuseerd met Halsteren en Ossendrecht. 

Bezoekers konden een kijkje nemen in hun klaslokaal, waar verschillende dingen tentoon werden gesteld. Zoals een wespennest, verschillende benodigdheden die een imker gebruikt en nog veel meer. Met deze tentoonstelling worden ook scholen en dergelijke bezocht. Overal waren gepassioneerde imkers bereid om de bezoekers een grondige uitleg te geven. Zoals Martin, hij is al een jaar of vijftien imker en heeft zelfs zijn hobby ooit aan zijn zoon geleerd op jonge leeftijd. Hij hoopt dan ook dat zijn zoon hier ooit mee verder zal gaan. 

Ook de bijen en hun kasten konden van een veilige afstand geobserveerd worden, ze vlogen steeds in en uit, een waar spektakel. Kinderen vonden het prachtig om zelf een waxkaars te mogen maken, ze waren een hele ervaring rijker. Maar de kinderen konden ook een activiteitenroute volgen, waar ze van alles werd geleerd en ze ook nog een kleurplaat ontvingen. Er kon honing gekocht worden en nevenproducten. 

Open imkerijdagen 2022