Tour de Mile houdt ouderen en zorgpersoneel tijdens de Tour de France in beweging.
Tour de Mile houdt ouderen en zorgpersoneel tijdens de Tour de France in beweging.

Ouderen tanteLouise fietsen virtuele Tour de France mee

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - REGIO - Tijdens de Tour de France wordt van 1 t/m 24 juli een groot evenement georganiseerd voor ruim 1500 ouderen die wonen in Nederlandse woonzorgcentra.

Een viertal woonzorgcentra van tanteLouise doet ook mee! Tijdens de SilverFit Tour de Mile worden ouderen en zorgpersoneel, via speciaal voor het evenement gecreëerde virtuele etappes, uitgedaagd om zoveel mogelijk te fietsen. De locatie die het meest fietst, ontvangt een beker en een officiële Tour de France trui. 

De prachtige beelden motiveren deelnemers om vaker en langer te fietsen. De virtuele etappes zorgen voor gespreksstof en brengen herinneringen tot leven. De mooiste landschappen, meren, parken en bergdorpjes zijn geselecteerd om de deelnemers een vakantiegevoel te bezorgen. Deelnemers die niet kunnen of willen fietsen doen mee door decoraties voor het evenement te maken of een quiz te spelen die compleet in het teken van de Tour staat.  

Inmiddels zijn wereldwijd 3500 locaties in de ouderenzorg, geriatrische revalidatie en het ziekenhuis uitgerust met de interactieve, digitale beweegsystemen die zijn ontwikkeld op basis van wetenschappelijk onderzoek en de klinische praktijk. De systemen met oefeningen in spelvorm motiveren cliënten om fysiek actief te zijn en zo lang mogelijk zelfstandig te blijven. Zo zet SilverFit zich in om het welzijn en de kwaliteit van leven van ouderen fundamenteel te verbeteren.