Provincie Noord-Brabant
Provincie Noord-Brabant

Provincie over stikstof ontwikkelingen

Algemeen

PROVINCIE NOORD-BRABANT - Via een statenmededeling stuurt het provinciebestuur een overzicht van alle ontwikkelingen in het stikstofdossier van het tweede kwartaal van 2022.

Aan bod komen landelijke ontwikkelingen, zoals de Hoofdlijnenbrief van de Minister voor Natuur en Stikstof, het ontwerpprogramma Stikstofreductie en Natuurverbetering en de startnotitie van het Nationaal Programma Landelijk Gebied. Deze ontwikkelingen komen terug in de toelichting en een tijdlijn op de weg naar het provinciaal Gebiedsplan, dat iedere provincie geacht wordt vast te stellen op 1 juli 2023. 

Grensoverschrijdend

Verder wordt de Nieuwsbrief Aanpak Stikstof onder de aandacht gebracht. Ook wordt de voortgang beschreven van de gebiedsgerichte aanpak, de grensoverschrijdende samenwerking met Vlaanderen en de verschillende zogenaamde ‘opkoopregelingen’. 

Natuurdoelen

Daarnaast is er een toelichting op de natuurdoelanalyses. Op het gebied van vergunningverlening geeft de statenmededeling duiding op recente rechtelijke uitspraken in Overijssel, is er een rekenvoorbeeld op het gebied van extern salderen, evenals een update van de cijfers hieromtrent. 

PAS-melders

Ook de status van de PAS-melders in Brabant, de uitvoering van vergunningverlening en het verdwijnen van de landelijke snelheidsverlaging uit het stikstofregistratiesysteem komen aan bod.