Leden van Harmonie Aurora Woensdrecht bij het 125-jarig bestaan.
Leden van Harmonie Aurora Woensdrecht bij het 125-jarig bestaan. Foto: Aurora

Mooi 125-jarig feest Aurora

Algemeen

WOENSDRECHT - Harmonie Aurora uit Woensdrecht kijkt terug op een mooi muzikaal weekend in het kader van het 125-jarig bestaan, met bij alle programmaonderdelen behoorlijk wat publiek in de speciale feesttent naast café Steffie’s. 


Vrijdagavond was de afsluiting van het schoolproject ‘Muziek met een staartje’ met de leerlingen van BS Fortuna Woensdrecht, waarbij veel trotse ouders en grootouders aanwezig waren.
Zaterdagmiddag begon met een mars en daarna een prachtig concert van het Reünie Orkest Artillerie Trompetterkorps met veel muziek die een relatie heeft met de Tweede Wereldoorlog.
‘s Avonds was er een feestavond met diverse (blaas)bandjes met muzikanten uit de eigen gelederen. Zondag een ouderwets muziekfestival met zes collega-verenigingen, waarbij Harmonie Aurora Woensdrecht zelf ook een mooi optreden weggaf.

Historie

Aurora ontstond in 1897 toen pastor J. Mens vanuit de parochie Woensdrecht een fanfare oprichtte. Bij de gevechten in het najaar van 1944, tijdens de Tweede Wereldoorlog, zijn alle instrumenten van Aurora verloren gegaan. De fanfare bleef bestaan en er werd later ook een toneelvereniging opgericht. Gedurende 1971 met de viering van het 75-jarig jubileum werd de vereniging uitgebreid met een tamboerkorps en een jaar later promoveerde de fanfare via een muziek bondsconcours naar de 1e afdeling. In 1993 veranderde Aurora van fanfareorkest naar harmonieorkest: R.K. Harmonie Aurora werd de nieuwe naam. Een orkestbezetting met zowel hout en koperen blaasinstrumenten inclusief slagwerk. Voor het 100-jarig bestaan in 1997, ontving Harmonie Aurora een Koninklijke oorkonde en erepenning. In 2011 verhuisde Harmonie Aurora terug naar Woensdrecht, waar zij sindsdien wekelijks repeteren bij Café Steffie’s. Sinds 2017 staat Harmonie Aurora onder muzikale leiding van dirigent Wilfred Werkman.

Aurora repeteert wekelijks op dinsdagavond van 20.00 tot 22.15 uur bij Café Steffie’s te Woensdrecht. Contactpersoon is secretaris: Mirjam Leenards, zij is te bereiken via e-mail: secretariaataurora@gmail.com

125 jaar Aurora