TTC de Liefhebbers
TTC de Liefhebbers Foto: Piet Brocatus

Fietsweekend de Liefhebbers

Algemeen

HALSTEREN - In het weekend van 9 en 10 juli gaan twaalf leden van de trimmers van TTC de Liefhebbers een weekendje fietsen rond Loon op Zand. Het is al weer een aantal jaren geleden dat de trimmers voor een weekendje op pad zijn geweest. Gelukkig wordt deze traditie weer in ere hersteld.

De deelnemers vertrekken bijtijds uit Halsteren en zullen een aantal dagen lekker samen fietsen in een prachtige omgeving. De trimmers die niet meegaan met het weekend rijden op zondag de zogenaamde ‘thuisblijversroute’. Bij vertrek wordt bekeken waarnaartoe. De rijders trappen zo’n 80 kilometer weg en de fitte zeventigers, de wat oudere trimmers, rijden 65 kilometer. Zij hebben hun koffiestop samen met de iets jongere trimmers op een nog uit te kiezen locatie.

De recreanten hebben op 10 juli hun traditionele dagtocht; ze leggen op deze zondag ongeveer 70 kilometer af en hebben een drietal koffie-stops. Het wordt dus een hele dag fietsen, koffie of iets anders drinken. De recreanten vertrekken om 9.00 uur vanaf het dorpsplein in Halsteren. Via de Glymespolder, richting Nieuw-Vossemeer, over de Brug naar het eiland Tholen. Daar wordt langs het kanaal naar Sint Annaland gereden, waar bij de Deu Braek de eerste koffiestop is gepland. Vervolgens wordt langs het water naar Stavenisse gefietst. Bij het haventje wordt bij ’t Packhuys de tweede koffiestop gehouden. Om 14.00 uur worden de Liefhebbers verwacht bij de Zeester in Scherpenisse voor een langere tussenstop met een uitgebreide lunch. Het vertrek bij de Zeester is voorzien rond 15.30 uur. De fietsers zijn dan zo rond de klok van 17.00 uur weer thuis. Mocht het slecht weer zijn dan gaat de lunch bij de Zeester gewoon door. Via eigen vervoer worden de deelnemers aan de dagtocht dan daar verwacht voor de lunch. Het weekend en de dagtocht is altijd één van de hoogtepunten van het seizoen van TTC de Liefhebbers.

Bij alle drie de afdelingen kunnen nog fietsers aansluiten. Voor inlichtingen contact opnemen met de secretaris: Richard Kuijlen, T 0164-683915) of mail: ttcdeliefhebbers@gmail.com