Wendy de Koning-Bogers
Wendy de Koning-Bogers Foto: Dennis van Loenhout

PvdA Woensdrecht wil bestrijding Japanse Duizendknoop

Algemeen

GEMEENTE WOENSDRECHT – PvdA Woensdrecht roept inwoners van de gemeente Woensdrecht op om melding te maken van de Japanse Duizendknoop. De PvdA fractie vroeg afgelopen donderdag in de Opinieraad Ruimte extra aandacht voor de bestrijding van deze invasieve exoot, die je overal tegenkomt.

‘De plant verdringt andere planten en veroorzaakt schade aan funderingen en rioleringen. Op verschillende plaatsen in onze gemeente is deze plant al aan het woekeren en bestrijding is noodzakelijk.’  Al eerder, in februari dit jaar, heeft de PvdA Woensdrecht schriftelijke vragen gesteld omtrent bestrijding van de Japanse Duizenknoop. Deze vragen zijn per 3 maart schriftelijk beantwoord door het college van B en W. PvdA maakt zich echter in toenemende mate zorgen om deze exoot en stelde er in de Opinieraad Ruimte opnieuw een reeks vragen over. De fractie heeft ook suggesties.

Preventief

De PvdA Woensdrecht is van mening, dat de gemeente Woensdrecht preventief de inwoners inlichtingen dient te geven en zelf ook aan de slag moet gaan om overlast en schade te voorkomen in het openbaar. Fractievoorzitter Wendy de Koning-Bogers: ‘Iedereen mag zich thuis voelen in de eigen buurt! Deze buurt dient groen te zijn, maar wel vrij van exoten.’