Jeroen van der Ha, fractievoorzitter D66 Woensdrecht.
Jeroen van der Ha, fractievoorzitter D66 Woensdrecht.

Vergroening

Algemeen

GEMEENTE WOENSDRECHT - ‘In een tijd waarbij we steeds meer te maken krijgen met extreme hitte in de zomer, is een grote verharde parkeerplaats niet meer uit te leggen.’ Dat vindt D66 Woensdrecht in ieder geval en zij stellen hier aan het college dan ook vragen over. 

Aanleiding hiervoor is de toezegging die toenmalig wethouder de Waal in februari dit jaar deed over de parkeerplaats bij de Albert Heijn aan de Scheldeweg in Hoogerheide. De parkeerplaats bij de Aldi en AH is een groot, verhard terrein zonder groen. Een dergelijk terrein is niet klimaatbestendig, want het houdt geen water vast en bij hitte is er geen verkoeling. Bomen, struiken en ander groen zouden er in de zomer voor kunnen zorgen dat de temperatuur op het plein en in de omgeving daalt. Daarnaast houdt groen in de natte periodes beter water vast, wat wateroverlast tegen gaat.

D66 Woensdrecht vraagt zich nu af wanneer de beloofde plannen gerealiseerd gaan worden. De parkeerplaats aan de Scheldeweg is overigens niet het enige plein wat vergroening kan gebruiken. De parkeerplaats bij supermarkt de Coop in Ossendrecht is daar een goed voorbeeld van. “Natuurlijk zien wij op andere plekken in de gemeente graag ook meer groen en gaan zeker aandacht voor vragen”, aldus Jeroen van der Ha, fractievoorzitter D66.