Werkzaamheden bij de Leeuwerik aan Vogelenzang vorderen.
Werkzaamheden bij de Leeuwerik aan Vogelenzang vorderen. Foto: Bep Tielemans

De Leeuwerik in plan Vogelenzang krijgt vorm

Algemeen

HALSTEREN -  Nu de palen zichtbaar in het zandbed staan, wordt de vorm van de nieuwbouw van de Leeuwerik voor de oplettende kijker duidelijk. Gepensioneerde bouwvakkers komen graag een kijkje nemen. Winkelend publiek kijkt even in de richting van de bouwplaats om de vorderingen waar te nemen. Daarnaast zijn er uit de omgeving potentiële huurders die even van de fiets afstappen om te kijken naar wat er komen gaat. 

Interesse is er dus genoeg voor het nieuwe gebouw aan dorpsplein Vogelenzang in Halsteren. Uitvoerder Rinus Otte: “Het is nu tijd om te beginnen met het aanbrengen van de mantelbuizen. Dit zijn buizen waardoor leidingen en kabels, ten behoeve van warmtepomp, worden getrokken. Na het aanbrengen van de mantelbuizen wordt de eerste fundering voor gebouwdeel ‘C’ gestort. De volgorde van bouwdelen in één bouwlaag is van ‘C’ naar ‘B’ naar ‘A’. De bouwplaats is inmiddels ingericht. De aangrenzende bosschage en bomen worden verwijderd om plaats te maken voor nieuwe schuttingen van de buren. Door de toevoer van de bouwmaterialen, waaronder beton en vloeren, gaat de verkeersintensiteit zeker toenemen. Wij willen graag niet meer dan één vrachtauto op en bij het bouwterrein. Helaas is de praktijk soms weerbarstiger. Opstoppingen proberen we te beperken door goede communicatie met onze partners en door zoveel mogelijk met tijdsloten te werken. De medewerking met de omliggende winkels is zeer positief. Er is begrip voor de geringe overlast. Omwonenden maken graag een praatje met de bouwvakkers. Volgens één van de bewoners: ‘We hebben weer wat te zien en te bespreken’. Tijdens de bouwvak kunnen er beperkte activiteiten zijn. De huidige wereldproblematiek kan grote impact hebben op personeel en leveringen, waardoor verschuivingen in de planning soms noodzakelijk zijn. Gelukkig werken we veel met vaste partners om zoveel mogelijk stabiliteit te garanderen. Voor vragen over de bouw organiseren wij regelmatig een vragenuurtje op de bouwplaats. Het volgende vragenuurtje is: dinsdag 19 juli van 14.00 tot 15.00 uur. Assistent uitvoerder Andries Smit neemt mijn taken waar wanneer ik er niet ben.” 

De planning door Peter Ventevogel, projectleider: “De planning wordt wekelijks bekeken en waar nodig aangepast. Bij grote wijzigingen worden omwonenden en publiek via de informatieborden bij de AH en de PLUS geïnformeerd. Direct omwonenden ontvangen een e-mail. Vooralsnog is de planning ongewijzigd. In de week van: 4 juli funderingswerkzaamheden, riolering, grondwerk, aanbrengen eerste deel begane grondvloeren; 11 juli riolering, grondwerk, aanbrengen tweede deel begane grondvloeren, start lijmwerk kalkzandsteenwanden; 18 juli aanbrengen derde deel begane grondvloeren, lijmwerk kalkzandsteenwanden; 25 juli lijmwerk kalkzandsteenwanden, aanbrengen eerste deel breedplaatvloer; 1 t/m 26 augustus vakantie, mogelijk beperkte werkzaamheden op de bouwplaats”, aldus de projectleider.