Afbeelding

Kerkberichten

Algemeen

Parochie de Bron

Vanaf heden is het parochiekantoor te Hoogerheide op woensdag- en vrijdagochtend weer geopend van 09.00 uur tot 11.30 uur. Op andere dagen zijn we altijd telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0164-612521 (buiten kantoortijd wordt u doorgeschakeld). De kosten voor intenties bedragen € 11,00. Bankrekeningnummer IBAN NL44RABO 0122906411. Telefonische bereikbaarheid parochie in geval van ziekte of overlijden: Wilt u een afspraak maken voor een ziekenbezoek of voor het ontvangen van de ziekencommunie, de ziekenzegen of het sacrament van de ziekenzalving, bel dan tel.nr. 06-15656260. Wilt u een overlijden melden of afspraken maken voor de uitvaartdienst in de kerk of een kerkelijk afscheid in het crematorium, bel dan tel.nr. 06-15656260 of mail naar uitvaart@samenkerk.nl. Voor het aanmelden van een doop en opgeven van intenties in de parochie De Bron via de website: www.samenkerk.nl

Intenties voor onlangs overleden parochianen: In Hoogerheide: Julia Marcus w.v. Ferdinandus de Moor; In Ossendrecht: Alina Jansen w.v. Jac Jansen; In Putte: Cecil Ots w.v. Gerardus v. Veldhoven; In Huijbergen: Ria Krijnen w.v. Jozef van Doorn.

Kerk O.L. Vrouw Hemelvaart te Hoogerheide

Parochiecentrum voor Hoogerheide en Woensdrecht: Raadhuisstraat 134, 4631 NJ Hoogerheide 0164-612521, locatiehoogerheide@kpnmail.nl.

Vrijdag 1 juli om 09.30 uur: Woord- en communieviering, 1e vrijdag v.d. maand, na de viering is er gelegenheid om koffie te drinken; Voorganger: diaken Ryan Keetelaar. Zondag 3 juli om 09.30 uur: Woord- en communieviering; Voorgangers: diaken Ryan Keetelaar; Kosters: Ludo/Kees; Lectrice: Petra van Pul; Muzikale verzorging: organist Theo Slangen en koor. Intenties: Fons Bolders en Marie van der Poel. Mededelingen: Zondag 10 juli is er geen viering, de volgende viering is op zondag 17 juli om 09.30 uur.

Sint Dionysiuskerk te Putte

Inleveren misintenties in Putte op het postadres: Antwerpsestraat 35, 4645 BB Putte. T: 0164-602491, E: locatieputte@kpnmail.nl of via de website www.samenkerk.nl

Zaterdag 9 juli om 19.00 uur: Eucharistieviering; Voorganger: emeritus pastoor Peter de Rooij; Koster: Tonnie Dingemans; Lectrice: Anne-Marie Hendrickx. Intenties: Leonie Sloven. Mededelingen: zaterdag 16 juli is er geen viering, de volgende viering is zaterdag 23 juli om 19.00 uur. 

Kerk O.L.V. Hemelvaart te Huijbergen

Inleveren misintenties in Huijbergen in de brievenbus bij het Broederhuis, Boomstraat 7 te Huijbergen, of via de website www.samenkerk.nl.

Zaterdag 9 juli om 17.00 uur: Eucharistieviering; Voorganger: emeritus pastoor Peter de Rooij; Lectrice: Muzikale verzorging: organiste Lisette van Mechelen en cantor Gerda Sanders. Intenties: Frans en Cor Broosus-Goense, Jet en Ria v. Doorn-Krijnen, Nellie Klaassen v.w. verj., Pieta Claessens-v. Mechelen v.w. jrgt., Elisabeth v. Mechelen v.w. jrgt., Frans Claessens v.w. jrgt., Frans v. Wezel en overige familieleden. Mededelingen: zaterdag 16 juli is er geen viering, de volgende viering is op zaterdag 23 juli om 17.00 uur.

Tevens willen wij u hierbij van harte uitnodigen voor de slotviering in de vorm van een eucharistie welke op zondag 14 augustus 2022 om 14.00 uur zal plaatsvinden. De hoofdcelebrant is Paul Verbeek, vicaris van ons bisdom, bijgestaan door de concelebrant Peter de Rooij, waarnemend pastoor en diaken Ryan Ketelaar. Na afloop van de viering is er achter in de kerk en/of op het kerkplein een samenkomst.

Sint Gertrudiskerk te Ossendrecht

Inleveren misintenties in Ossendrecht in de brievenbus van de pastorie, of via de website www.samenkerk.nl Parochiecentrum voor Ossendrecht: pastorie, Dorpsstraat 7, 4641 HV Ossendrecht. 

Vrijdag 8 juli om 19.00 uur: Eucharistieviering in de Adolphine Kapel t.e.v. de sterfdag van de heilige zuster Marie Adolphine; Voorgangers: vicaris Paul Verbeek en diaken Ryan Keetelaar. Zondag 10 juli om 10.30 uur: Eucharistieviering t.e.v. Adolphine feest, met vooraf om 09.00 uur de gebedstocht, vertrek vanaf Adolphine Kapel en de processie om 10.00 uur. Voorganger: vicaris Paul Verbeek en diaken Ryan Keetelaar; Koster: Emmy Stigter; Lector: Johan den Ouden; Muzikale verzorging: organiste Lisette van Mechelen en koor Ossendrecht. Intenties: Pater Marien van den Eijnden v.w.verj., Piet Rutten en overleden bestuursleden van de stichting Zr. M. Adolphine, Petrus v. Meir v.w. jrgt., Carolien v.d. Bussche-v. Velthoven v.w. jrgt., uit dankbaarheid. Mededelingen: dinsdag 12 juli om 19.00 uur: eucharistieviering in de Adolphine Kapel, zondag 17 juli om 11.00 uur: woord- en communieviering.

Protestantse kerkgemeente Woensdrecht

Dorpsstraat 10, 4641 HN Ossendrecht. Tel. ds. W. Lolkema 0164 - 314466 en 06-17246410. 

Zondag 10 juli 9.45 uur: ds. W. Lolkema, Woensdrecht.

Christoffelparochie Quirinuskerk Halsteren

Zondag 10 juli 9.30 uur: Eucharistieviering; Voorganger: pastoor Hans de Kort. Intenties: Jan en Anton van Dessel. Donderdag 14 juli 9.00 uur: Dienst Woord, Gebed en Communie, Voorganger: pastor Lenie Robijn.

Pastoraal woord: Vastberaden op weg

In Lucas 9,53 gaat Jezus vastberaden op weg naar Jeruzalem. Onderweg wil hij halthouden in een Samaritaans dorp, maar de reis naar Jeruzalem ligt te gevoelig. Jezus accepteert hun weigering en gaat verder. Immers voor geweld en dwang is geen plaats in het koninkrijk van God. Tot driemaal toe komt Jezus iemand tegen die zich bij Hem aan wil sluiten. In de eerste ontmoeting krijgt een aspirant-leerling te horen dat hij niet mag rekenen op een vaste woonplaats. ‘De vossen hebben een hol en de vogels een nest, maar de Mensenzoon kan nergens zijn hoofd neerleggen.’ De tweede kandidaat wil eerst nog zijn vader begraven. Dat betekent dat zijn vader nog in leven is en dat hij bij hem wil blijven totdat hij gestorven is. In deze tijd een mooi voorbeeld van mantelzorg. Maar Jezus laat het niet toe. Dus zegt Hij met stevige woorden: ‘Laat de doden hun doden begraven.’ De derde die Jezus wil volgen, vraagt om eerst afscheid te mogen nemen van zijn familie. Dit laatste verhaal lijkt zo uit de tekst over de profeet Elisa te komen. Jezus zegt dan ook: ‘Wie de hand aan de ploeg slaat en dan nog eens omkijkt, deugt niet voor het koninkrijk van God.’  Het zijn harde eisen, zo hard en onbarmhartig dat je je eigenlijk niet kunt voorstellen dat Jezus dit echt, letterlijk, aan iemand zou vragen. Toch staat het er, in alle radicaliteit. Lucas laat zien dat als je Hem wilt volgen, je juist open moet staan voor verandering. Dat je leert om afstand te doen van bestaande situaties, om los te komen van ‘zo gaat het nu eenmaal’ ter wille van het nieuwe dat het geloof in Jezus brengt. De vraag aan ons is duidelijk: kunnen wij dit anno 2022 ook? Dingen loslaten, je leven anders inrichten dan je zelf in gedachten hebt. Vaak geeft het veel stress om aan het bestaande vast te houden. Soms is er een crisis voor nodig om een radicaal andere keuze te maken.

Lenie Robijn, Pastoraal werkster Sint Christoffelparochie.

Heilige Antonius van Padua Lepelstraat

Ons Parochiesecretariaat is geopend op dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Telefoon: 0164-682525. 

In onze kerk is gedoopt: Jenoah Alders, dat hij een gelovige en gelukkige toekomst tegemoet mag gaan. Zaterdag 9 juli 19.00 uur: Dienst van W.G.C. In deze viering wordt ons gebed gevraagd voor: Kees Schetters w.v. To Quintus; Sjef Bastians; Cor Timmermans e.v. Jo Luijks; Marja van Dongen e.v. John Wanrooy; Voorganger: Past. L. Robijn, lector: F. Veraart. Dinsdag 12 juli 19.00 uur: Dienst van W.G.C.Ter ere van de H. Antonius voor onze gezinnen.

Sint Martinuskerk Halsteren

Protestantse gemeente Halsteren/Nieuw-Vossemeer, Sint Martinuskerk Dorpsstraat 20 Halsteren. Via YouTube Videokanaal PGHNV NULIVE.

Zondag 10 juli 10.00 uur: Eredienst in de Sint Martinuskerk te Halsteren met Rob Favier.

Emmauskerk, Noordgeest Bergen op Zoom

Emmauskerk, Korenberg 90 in Noordgeest te Bergen op Zoom: Wekelijkse diensten op zondag om 9.30 uur. Zie www.emmauskerk-boz.nl. Om 12.00 uur evangelische dienst GSKI.

Uw familiebericht in deze krant? Bel 0164-682286 of mail: info@minervepers.nl