Jessica de Kock
Jessica de Kock Foto: Mariska Wildeman

“Nederland wordt Europees kampioen”

Algemeen

HALSTEREN - Deze week gingen we in gesprek met Jessica de Kock (20 jaar). Een echte teamplayer die op jonge leeftijd al in aanraking kwam met voetbal. Doordat haar vader al veel op het veld te vinden was ging Jessica zelf ook geregeld mee. Nadat ze haar zwemdiploma had gehaald mocht ze samen met een vriendinnetje van de basisschool zelf op voetbal. 

Jessica begon op ongeveer zevenjarige leeftijd in een gemengd team bij Halsteren en uiteindelijk is ze op haar vijftiende doorgegaan naar een meisjesteam. Momenteel is zij de keeper van haar team MO19, hiervoor was ze spits. Maar eigenlijk maakt het haar niet zo veel uit waar ze staat in het veld, Jessica denkt vooral in het belang van het team. Als er maar een mooie wedstrijd gespeeld wordt en natuurlijk is een wedstrijd winnen het doel. 

Jessica de Kock denkt nog lang niet aan stoppen met voetballen en wil heel graag nog kampioen worden met haar team van RKSV Halsteren. Het leukste aan voetbal vindt ze het spel zelf, lekker buiten in beweging zijn met andere mensen. Jessica’s mooiste herinnering is er een van het afgelopen seizoen. “Het was een van de eerste wedstrijden van het seizoen die gespeeld werd. Een pittige strijd, thuis tegen MOC. Deze hebben wij met onze ploeg gewonnen.”

Favoriet

Als inspiratie kijkt ze erg op naar Lieke Martens: “Lieke is gewoon heel erg goed en ze kan lekker voetballen!” Toen we Jessica vroegen wie haar favoriete speelster is van onze Oranje Leeuwinnen hoefde ze daar dan ook niet lang over na te denken. “Dat is natuurlijk Lieke Martens.” Op de vraag wie er met de titel naar huis gaat dit EK, wat in Engeland wordt georganiseerd dit jaar, antwoordt Jessica ‘Nederland’! “Omdat Nederland een van de sterkste ploegen is die meedoen.” 

Professioneel

Naast het voetballen, wat ze twee keer per week doet met een keer trainen op dinsdag en wekelijks een wedstrijd op zaterdag, werkt ze bij De Kock Tweewielers. Ze heeft net haar studie fietstechniek succesvol afgerond maar gaat graag nog doorstuderen richting verkoop, zodat zij in de toekomst misschien de zaak over zal kunnen nemen. Als Jessica niet in de winkel zou werken en ze de mogelijkheid zou hebben dan leek het haar ook wel leuk om professioneel te voetballen.

Jessica de Kock