dag van de bouw 2022
dag van de bouw 2022 Foto: Pascal Brugman

Dag van de Bouw bij toekomstig verpleeghuis

Algemeen

HOOGERHEIDE - De Dag van de Bouw is een dag waarop bouwlocaties door heel Nederland hun bouwhekken openstellen om mensen kennis te laten maken met de positieve aspecten en de maatschappelijke betekenis van de bouw en infra. Aannemersbedrijf De Nijs-Soffers meldde hun project aan de Raadhuisstraat in Hoogerheide ook aan voor deze dag en stelde zo de bouwplaats open voor bezoekers, in samenwerking met tanteLouise die later gebruik gaat maken van deze locatie. 

De Nijs-Soffers realiseert hier een verpleeghuis met 138 kamers, volwaardig restaurant en diverse facilitaire ruimtes. Dit gebouw is bedoeld voor mensen met dementie of somatische aandoening. Ook komt er een afdeling voor patiënten met Parkinson. Elke kamer heeft eigen sanitaire voorzieningen. Dit gaat allemaal nog duren tot de zomer van 2023. 

Tijdens de dag van de bouw konden geïnteresseerden de bouwplaats bezoeken en werd er informatie gegeven. Wandelgroep ‘de krasse knarren’ was er ook bij want ze volgen de bouw nauwlettend. Deze mensen mochten samen met de wethouders van de gemeente Woensdrecht een steen leggen op de muur van de parkeerkelder. 

Na het bezoek aan de bouwplaats was er nog een informatiestand te bezoeken onder het genot van een hapje en drankje en mochten mensen een naam bedenken voor dit nieuwe gebouw. 

Dag van de bouw 2022