Grenswachters neemt afscheid van Richard van Hooijdonk, Eric Nuijes, Nicky Verboven, tante Irma, Jasper Cornelis en Tim van den Bleeken.
Grenswachters neemt afscheid van Richard van Hooijdonk, Eric Nuijes, Nicky Verboven, tante Irma, Jasper Cornelis en Tim van den Bleeken.

Gemengde gevoelens Klasse 4B

Algemeen

WOENSDRECHT - Ook in de Vierde Klasse B werd er eindelijk een volledig programma afgewerkt, met 20 Woensdrechtse twisten. In de Vijfde klasse damesvoetbal podium voor een drietal derby’s!

Vivoo da1 beleefde in de Derde klasse een goed seizoen en plaatste zich op grond van een derde plaats voor een promotiewedstrijd waarin Baronie echter een maatje te groot bleek (5-2). Een klasse lager deed Grenswachters da1 ook van zich spreken. De jubilerende dames eindigden eveneens derde achter de ongeslagen kampioen Virtus. In de Vijfde klasse kwam de succesvolle bundeling van Vivoo/METO da2 slechts drie punten te kort voor de titel. ODIO da1 finishte met een zesde stek in de middenmoot en hield hiermee WVV’67 da1 net achter zich.

In het herenvoetbal in de Vierde Klasse B leidde de vertrekkende coach Gerard Lazarom de jonge WVV’67-selectie (gem. 23.26 jaar) naar een historische vijfde plaats (42 punten). In totaal droegen 27 spelers het groenzwarte shirt met een debuut voor Rico Huijgens, Daan van Zantvliet, Daan Rommens, Thimo Zwart, Merlijn Goossens en Joost Colpaart. Brian Verbrugge en Matt Luijkx misten geen minuut, verder een opmerkelijke rentree: de ene minuut van glorie voor Brian Jaspers in het duel tegen METO!

Grenswachters viert haar 110-ste levensjaar met een ietwat tegenvallende 7de positie (35 pnt). Richard van Hooijdonk moest in zijn laatste seizoen voor de ervaren Putse selectie (gem. 26.92 jaar) wekelijks puzzelen. Uiteindelijk maakten 36 verschillende spelers, waaronder 4 keepers, hun opwachting in de hoofdmacht. Tussen Mark Leenaerts (1979) en Bas Heeren (2005) zit welgeteld een gat van 26 speeljaren! Thom van Dongen ontbrak geen wedstrijd in de basisopstelling. Putte gaat op zoek naar versterking nu topscorer Tim van den Bleeken, Eric Nuyes, keeper Jasper Cornelis en good-old Nicky Verboven het team hebben verlaten.

ODIO (gem. 25.15 jaar) eindigde ex aequo doch op grond van doelsaldo als achtste. Peter van Oirschot noteerde in zijn vijfde en laatste jaar een valse start en degelijk slotakkoord. In zijn homogene groep toch ruimte voor debutanten Aaron Buijsen, Tim Vermeij, Thijs Goossens, Madalin Stoleriu en de gebroeders Elham en Farzad Yacoobi. Laatstgenoemde was met 15 jaar de jongste speler in de Zuidwesthoek. ODIO gaat verder zonder routiniers Roy Carpentier, Coen Michielsen en Jeremai Martina. Hun plekken worden met doorkomende jeugd en Hein Verhoef (Sprundel) en Jules Ooms (MOC’17) opgevuld.

Coach Ronald Broos sprak over een goede eerste en matige tweede seizoenshelft voor METO (gem. 23.75 jaar). Het leverde een negende plaats op(31 pnt). In totaal trokken 25 spelers het roodwitblauwe tricot aan. Saillant detail vormt echter het corona-duel bij WVV’67 in Woensdrecht alwaar naast Broos (42) zelf nog vijf spelers tot een eenmalig optreden kwamen. Daan Maasdijk, Niels Goossens, Joost Daalmans, Yorick Theuns en Patrick van Roosendaal maakten hun debuut in 2021-2022. Johan van Kalmthout verlaat de selectie, Gijs Verresen (Roosendaal) en Fabian Lefeber (VVC) komen.

Vivoo liep volgens Andy Wierikx na de winterstop tegen te veel blessures en schorsingen aan. NVS profiteerde en liet de in totaal 22 Huijbergenaren (gem 24.06 jaar) degraderen. Rick Luijkx maakte een comeback van een kwartier, debutanten Finn Verhoeven en Levi van der Beek brengen perspectief in Klasse 5.