Felicitaties voor Tourspel-winnares 2021 Flora Mous van Niels van Elzakker (rechts) en Ivar Brouwer van de organisatie Primera Tourspel.
Felicitaties voor Tourspel-winnares 2021 Flora Mous van Niels van Elzakker (rechts) en Ivar Brouwer van de organisatie Primera Tourspel.

Primera Niels van Elzakker Tourspel 2022 start eerder

Algemeen

HOOGERHEIDE - Bij het Primera Niels van Elzakker Tourspel is het reglement dit jaar gewijzigd. De Tour start al op vrijdag waardoor er zelfs drie etappes geschrapt zouden moeten worden. Dit vond de organisatie iets te gortig en daarom geldt ditmaal het gehele etappeschema.

Een rondje langs de velden levert nagenoeg louter juichende geluiden op. Jules Theuns, met zwager René Schot jarenlang trouw deelnemer en vice-kampioen 2021: ”Hier ben ik altijd al voorstander van geweest. Een verrijking voor het spel daar het nog meer op echte wielerkennis aankomt.”

Ook Daan Verresen, al diverse jaren grootverdiener, ziet nog meer kansen: ”Ik bereid me sowieso altijd al voor, daar ik ook nog aan andere spellen deelneem. Met drie etappes meer worden m’n kansen zelfs vergroot!” Neef en tourreporter Pim Bruijnzeels denkt dat voor het brede publiek de oude variant beter is. “Die baseren hun teams vaak op wat men in de eerste etappes ziet. Nu kun je dus daar niet zomaar op gokken. Dus per saldo komen er meer kansen voor de kenners, een categorie waaronder ik me overigens niet echt schaar.”

Ook Mark Almekinders, Ronald van der Schot, Mark Alberti, Youre van der Meulen en Martijn Oerlemans zien de verandering eveneens helemaal zitten. De kansen op je weloverwogen geselecteerde dark horse werden dikwijls in het voorweekend te niet gedaan! De dag dat de tour begint moet ook het spel starten! Een regelrechte verbetering voor het spel! Het volledige rittenschema moet meetellen! Een zegen voor de ‘kenners’!

René Mous, geestelijk vader achter tourspelwinst van regerend kampioen en moeder Flora Mous, staat er neutraal in. “Op maandag beginnen is in principe raar, maar eigenlijk weten we niet beter. Ik had het weekend altijd nodig om de lijsten in te vullen, dat moet dus anders. Het zou wel ten koste kunnen gaan van de deelname. Als de directie met het huidig aantal tevreden is, kan men het misschien beter zo laten.”

Primera Tourspel Erelijst:

1998 - Jacco Schoone

1999 - Peter van Genegen

2000 - Jack van de Klundert

2001 - Sander Oerlemans

2002 - Alphons Musters

2003 - Gerard Bruins

2004 - René Mous

2005 - Alexander Meijer

2006 - Charles Alting Siberg

2007 - Patrick Hugens

2008 - Nick Orlando

2009 - Amber van Dijk

2010 - Jack van de Klundert

2011 - Sander & Martijn Oerlemans

2012 - Jack van de Klundert

2013 - Gidi Voorhans 

2014 - Michel Mous

2015 - Eric Goossens

2016 - Michel Mous

2017 - Amber van Dijk

2018 - Eric Goossens

2019 - Max van Elzakker

2020 - Youri van der Meulen

2021 - Flora Mous