Applaus voor de jeugd bij de Kermisloop Ossendrecht.
Applaus voor de jeugd bij de Kermisloop Ossendrecht. Foto: Pascal Brugman

Tropische Kermisloop in dorp Ossendrecht

Algemeen

OSSENDRECHT - Dit jaar was er in Ossendrecht weer een Kermisloop, een editie met echt tropische temperaturen. Ondanks de hitte kwamen er veel sportievelingen naar het dorp op de Brabantse Wal om deel te nemen. De Kermisloop werd weer georganiseerd door SBO samen met Loopgroep de L’Oslopers. 

Er waren drie afstanden namelijk de Kinderloop over twee rondes rondom de Coop. De 5 km met twee rondes van 2,5 km en de 10 km waarbij vier ronden door en langs het dorp werden afgelegd. Bij de kinderloop liepen de deelnemende kinderen beide rondes volledig uit. De uitslag is: 1. Bas Jacobs, 2. Noud v.d. Broek en 3. Jordy Blommaert. Maar iedereen was hier winnaar/winnares en ze kregen allemaal een prijsje mee naar huis.

De volwassenen en de 12-jarige Alycia van Haaren stonden gezamenlijk aan de start voor 5 en 10 km van de kermisloop. Ook de oudere titelverdedigers verschenen weer aan de start dit jaar. Voor de mannen en de vrouwen waren er op elke afstand aparte categorieën. 

De uitslagen: 5 km Heren: 1. Witse Jacobs, 2. François van Dijke, 3. Jan Julius van Dijke. 5 km Dames: 1. Lisanne van Schilt, 2. Ellen Callaerts, 3. Alycia van Haaren. 

10 km Heren: 1. Kees Franken, 2. Koen Cleeren, 3. Ronny Paenen. 10 km Dames: 1. Sarien Wisse, 2. Mischa Prinsen, 3. Esther v.d. Berg. 

Kermisloop Ossendrecht 2022
Kermisloop Ossendrecht 2022