Afbeelding

Grenswachters Legends koestert verleden

Algemeen

PUTTE – Grenswachters is een eeuw oud. Corona-maatregelen veroordeelden alle jubileumfestiviteiten in december tot uitstel. In het Pinksterweekend pakte de jubilaris met terugwerkende kracht alsnog groots uit. Op zondag 5 juni gaven ook de toppers van toen acte de presence. Als sparringpartner voor zij die ruwweg twee decennia de hoofdmacht gezicht gaven fungeerden de veteranen van het bevriende Putte SK.

Ook trainer Ad Kas keerde terug op zijn ooit vertrouwde bank, terzijde gestaan door elftalleider Louis Janssens. Het duo had een dubbel elftal tot haar beschikking. Het bleek achteraf net genoeg om het duel uit te spelen. Jarenlang voetbal-loos door het leven eiste al snel zijn tol. Binnen tien minuten zochten achtereenvolgens de neven Wim van Laarhoven, Bart Cleiren en Bart van Laarhoven om verschillende redenen de dug-out op! Diverse oud-coryfeeën volgden in snel tempo hun voorbeeld.

In een regenachtig decor trokken de Grenswachters-legenden toch een 3-1 winst over de streep. Danny Schrier, Robinho Dekkers en Barry Verboven gaven blijk het scoren nog niet helemaal te zijn verleerd alvorens de aanlokkelijke feesttent werd opgezocht!