Afbeelding

Kerkberichten

Algemeen

Parochie de Bron

Parochiekernen Huijbergen, Ossendrecht, Hoogerheide, Woensdrecht en Putte.

Vanaf heden is het parochiekantoor te Hoogerheide op woensdag- en vrijdagochtend weer geopend van 09.00 uur tot 11.30 uur. Op andere dagen zijn we altijd telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0164-612521 (buiten kantoortijd wordt u doorgeschakeld). De kosten voor intenties bedragen € 11,00. Bankrekeningnummer IBAN NL44RABO 0122906411. Telefonische bereikbaarheid parochie in geval van ziekte of overlijden: Wilt u een afspraak maken voor een ziekenbezoek of voor het ontvangen van de ziekencommunie, de ziekenzegen of het sacrament van de ziekenzalving, bel dan tel.nr. 06-15656260. Wilt u een overlijden melden of afspraken maken voor de uitvaartdienst in de kerk of een kerkelijk afscheid in het crematorium, bel dan tel.nr. 06-15656260 of mail naar uitvaart@samenkerk.nl. Voor het aanmelden van een doop en opgeven van intenties in de parochie De Bron via de website: www.samenkerk.nl

Intenties voor onlangs overleden parochianen: In Hoogerheide: Frans Hopmans e.v. José van der Poel, Frans Disco w.v. Rina Huijgens, Riet Bogers w.v. Wim Verdaasdonk. In Ossendrecht: Fons de Jong w.v. Toos van der Poel. In Putte: Riet Roovers w.v. Lowie van Loock, Cecil Ots w.v. Gerardus v. Veldhoven. In Huijbergen: Ria Krijnen w.v. Jozef van Doorn.

Kerk O.L. Vrouw Hemelvaart te Hoogerheide

Parochiecentrum voor Hoogerheide en Woensdrecht: Raadhuisstraat 134, 4631 NJ Hoogerheide 0164-612521, locatiehoogerheide@kpnmail.nl.

Zondag 12 juni om 09.30 uur: Eucharistieviering; Voorgangers: emeritus pastoor Peter de Rooij; Kosters: Ludo/Kees; Lectrice: Rieky Oerlemans. Intenties: voor alle zieken en overleden parochianen. Mededelingen: zondag 19 juni 9.30 uur: woord- en communieviering.

Sint Dionysiuskerk te Putte

Inleveren misintenties in Putte op het postadres: Antwerpsestraat 35, 4645 BB Putte. T: 0164-602491, E: locatieputte@kpnmail.nl of via de website www.samenkerk.nl

Zaterdag 11 juni om 19.00 uur: Eucharistieviering; Voorganger: emeritus pastoor Peter de Rooij; Kosters: Tonio de Candia en Tonnie Dingemans; Lectrice: Anne-Marie Hendrickx. Intenties: Leonie Sloven. Mededelingen: zaterdag 18 juni is er geen viering, de volgende viering is op zaterdag 25 juni om 19.00 uur.

Kerk O.L.V. Hemelvaart te Huijbergen

Inleveren misintenties in Huijbergen in de brievenbus bij het Broederhuis, Boomstraat 7 te Huijbergen, of via de website www.samenkerk.nl.

Zaterdag 11 juni om 17.00 uur: Eucharistieviering; Voorganger: emeritus pastoor Peter de Rooij; Lectrice: Gerda van Dijke; Muzikale verzorging: organiste Lisette van Mechelen en cantor Gerda Sanders. Intenties: Frans v. Wezel en overleden familieleden. Mededelingen: zaterdag 18 juni is er geen viering, de volgende viering is op zaterdag 25 juni om 17.00 uur. 

Sint Gertrudiskerk te Ossendrecht

Inleveren misintenties in Ossendrecht in de brievenbus van de pastorie, of via de website www.samenkerk.nl Parochiecentrum voor Ossendrecht: pastorie, Dorpsstraat 7, 4641 HV Ossendrecht. 

Zondag 12 juni om 11.00 uur: Eucharistieviering; Voorganger: emeritus pastoor Peter de Rooij; Koster/lector: Johan den Ouden. Intenties: o.o. Louis Melsen-Matheuse v.w. verj., Louis Jacobs-Melsen v.w. verj.; Muzikale verzorging: Gemengd koor Woensdrecht. Mededelingen: zondag 19 juni om 11.00 uur: woord- en communieviering. Dinsdag 14 juni om 19.00 uur: Eucharistieviering in de Adolphine Kapel; Voorganger: emeritus pastoor Peter de Rooij.

Vieringen in de verpleeghuizen

Mariahove in Ossendrecht dinsdag 7 juni om 15.00 uur; Beukenhof in Putte dinsdag 14 juni om 10.30 uur; Heideduin in Hoogerheide: vrijdag 24 juni om 14.30 uur.

Protestantse kerkgemeente Woensdrecht

Dorpsstraat 10, 4641 HN Ossendrecht. Tel. ds. W. Lolkema 0164 - 314466 en 06-17246410. Actuele informatie: www.pkgw.nl. Elke dienst is te volgen via Kerkdienst Gemist of Youtube.

Zondag 12 juni 9.45 uur: mw. B. de Waal-v.d. Vlies, Zegge.

Christoffelparochie Quirinuskerk Halsteren

Zondag 12 juni 9:30 uur: H.Triniteit, Eucharistieviering, Voorganger: pastoor Hans de Kort. Overleden: Jopie Heck-Ostermann; Jan Tunders. Intenties: Jo Nuijten-Roosenboom; Antonius Goossens; Coby Koenraadt- van der Sande; overleden ouders van der Wegen-Ooms.

Pastoraal Woord

De afgelopen weken stonden in onze parochies in het teken van de eerste heilige communie en het sacrament van het vormsel. In totaal hebben 42 kinderen hun 1e communie gedaan en 19 kinderen hun vormsel. Een ware rijkdom om met zoveel kinderen en hun ouders een jaar lang op te mogen trekken. De voorbereiding begon in september vorig jaar. Vanaf dat moment zijn we elke maand bij elkaar geweest. Bij de vormselvoorbereiding weliswaar met een kleine pauze vanwege corona, maar het is mooi om te zien hoe kinderen zich ontwikkelen en hoe ze als groep met elkaar optrekken. Het geloof vormt daarbij de basis om met elkaar in gesprek te gaan. De vraag in de 1e communievieringen was: hoe kun je met Jezus op weg gaan? Daar kun je natuurlijk verschillende antwoorden opgeven. Met de communicanten hebben we gekeken welk antwoord bij hun past. Bij de vormelingen stond de komst van de heilige Geest centraal. Daarom was het mooi dat de vormselviering precies tussen de Hemelvaart van de Heer plaatsvond en Pinksteren, waarin we de komst van de heilige Geest vieren. Ook al laten allerlei onderzoeken zien dat mensen steeds minder geloven. Veel mensen worden nog steeds geïnspireerd door de boodschap van Jezus. Zij doen dit thuis en in de kerk waar zij samen komen. Die eenheid om te mogen worden wie je bent, vertelt Jezus keer op keer. Zij toont het één zijn van Hem en de Vader. Jezus laat zien dat mensen van alle leeftijden kinderen van God mogen zijn. De heilige Geest helpt ons hierbij en geeft ons de kracht om naar buiten te treden en nieuwe woorden te spreken van liefde, barmhartigheid, rechtvaardigheid en blijdschap. Laten wij bidden en elkaar toewensen dat die kracht hier in ons midden aanwezig is. Amen.

Lenie Robijn, Pastoraal werkster Sint Annaparochie en Sint Christoffelparochie.

Heilige Antonius van Padua Lepelstraat

Ons Parochiesecretariaat is geopend op dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Telefoon: 0164-682525. 

Zaterdag 11 juni 19.00 uur: Dienst van W.G.C.; In deze viering wordt ons gebed gevraagd voor: An Snoeren w.v. Martien van den Aarsen; Sjef Bastians; Cor Timmermans e.v. Jo Luijks. Voorgangers: werkgroep W.G.C. m.m.v. het Antoniuskoor. Dinsdag 14 juni 19.00 uur: Eucharistieviering; 9-de avond van de noveen. In deze viering wordt ons gebed gevraagd voor: Coby Koenraadt van der Sande; An Snoeren w.v. Martien van den Aarsen; Sjef Bastians; Cor Timmermans e.v. Jo Luijks; o.o. Marinus Ooms en Cornelia Ooms-Heijnen; Pastoor Blaauwhof. Voorgangers: Past. H. de Kort en Past. L. Robijn; lectoren: A. Blom en H. Wouts m.m.v.  het Antoniuskoor. Mededeling: Mocht u geen vervoer hebben naar de noveen bel dan de Plusbus: 06-38267251 van 9.00 tot 12.00 uur.

Sint Martinuskerk Halsteren

Protestantse gemeente Halsteren/Nieuw-Vossemeer, Sint Martinuskerk Dorpsstraat 20 Halsteren. Via YouTube Videokanaal PGHNV NULIVE.

Zondag 12 juni 10.00 uur: Eredienst in de Sint Martinuskerk te Halsteren, Ds. T. Bouw.

Emmauskerk, Noordgeest Bergen op Zoom

Emmauskerk, Korenberg 90 in Noordgeest te Bergen op Zoom: Wekelijkse diensten op zondag om 9.30 uur. Zie www.emmauskerk-boz.nl. Om 12.00 uur evangelische dienst GSKI.

Uw familiebericht in deze krant? Bel 0164-682286 of mail: info@minervepers.nl