Afbeelding

Doek valt voor Vivoo

Algemeen

OSSENDRECHT – ODIO-Nieuw Borgvliet, een duel des keizers baard. Beide teams weten zich inmiddels verzekerd voor een nieuw ticket voor een volgend optreden in de Vierde Klasse. Buiten de ranglijst om kreeg het treffen op sportpark De Heiloop voor sommigen wel degelijk aparte lading. De Bergenaren zijn op pad naar een samensmelting met FC Bergen tot VV De Markiezaten en staat onder leiding van Erwin van Schilt. Toevallig volgend seizoen de technisch en tactisch verantwoordelijke man in Ossendrecht!

De wedstrijd vormde voor de na vijf seizoenen naar Grenswachters terugkerende trainer Peter van Oirschot diens laatste thuisoptreden in de dug-out van ODIO. Gemengde gevoelens tevens bij Roy Carpentier en Coen Michielsen. Ook zij waren voor de laatste maal in de hoofdmacht te Ossendrecht te bewonderen. Sinds 2004 was Coen Michielsen (33) een slordige 400 wedstrijden een vaste waarde in de groen-witte basisopstelling. “Ik merkte dat ik drie keer per week naar ODIO meer en meer als een verplichting begon te voelen. Ook dat de mentaliteit veranderde en ik ben de laatste overgeblevene van mijn lichting. Verder vergt gezin aandacht en ben ik druk met werk. Al bij al tijd om er een punt achter te zetten.”

Vrienden

Qua leeftijd kan Roy Carpentier (27) nog best een aantal seizoenen mee. Toch verkiest hij een overgang naar het derde elftal boven nog een jaar in het hart van de ODIO-verdediging. “Klopt, maar ik wil nog graag een paar jaar met mijn jeugdvrienden spelen. Destijds ben ik al enige naar de selectie overgegaan., terwijl zij in het vriendenteam voetballen. Vond na acht seizoenen in het eerste elftal goed geweest. Ik kijk met veel plezier op de tijd terug. Een eer, al de derby’s en natuurlijk het seizoen waarin we halverwege stijf onderaan stonden en toch nog een derde periode haalden”, aldus Roy Carpentier, met ruim 200 officiële duels voor ODIO 1 op de teller.

In hun laatste thuiswedstrijd keken ze al snel tegen een 0-2 achterstand aan, alvorens de inhaalrace begon. De gebroeders Marijn en Coen Corré zorgden voor een gelijke stand. In de slotminuut strooide nieuweling Madalin Stoleriu nog even zout in de Bergse wonden, 3-2.

Degradatie

Een paar kilometer verderop viel het doek voor Vivoo. Thuis tegen Achtmaal kon voor de tiende achtereenvolgende maal niet worden gewonnen. Bas van der Heijden zorgde voor voorsprong doch het nog op de nacompetitie jagend Achtmaal kwam nog voor rust langszij. Na de thee werkte Vivoo hard, echter persoonlijke fouten betekenden opnieuw een 1-3 achterstand. De Huijbergse mouwen gingen nog verder omhoog en een ultiem slotoffensief startte. Tien minuten voor het eindsignaal leek de marge iets te worden verkleind. Dimitri Ceuppens werd in het zestienmetergebied onreglementair gevloerd. Roel Paulus faalde echter van elf-meter waardoor de directe degradatie naar de Vijfde Klasse niet langer het hoofd geboden kon worden. Concurrent NVS won haar duel met RSV en zette hiermee Vivoo op een onoverbrugbare achterstand en niet te vermijden positie als hekkensluiter!