Afbeelding

Start gratis cursus werken met de digitale overheid

Algemeen

HOOGERHEIDE - In Bibliotheek Hoogerheidestart op dinsdag 14 juni de cursus waarbij deelnemers leren omgaan met de websites van de belastingdienst, het UWV en de gemeente. Het gaat om zaken als het aanvragen van huurtoeslag, het doorgeven van een verhuizing of informatie aanvragen over de opbouw van de AOW. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, om werk zoeken of om het doorgeven van een verhuizing. 

Veel mensen weten dat niet of vinden het nog wat moeilijk. Daarom biedt de Bibliotheek deze speciale internetcursus ‘Digisterker: werken met de digitale overheid’ aan. In vijf gratis bijeenkomsten maak je kennis met werken met de digitale overheid. Je leert handige informatie te vinden en hoe je iets moet aanvragen bij bijvoorbeeld de gemeente. Ook krijg je te zien wat de overheid allemaal al over je weet, zoals de opbouw van je AOW. Verder leer je hoe je DigiD kunt aanvragen en hoe je DigiD kunt gebruiken. 

De gratis cursus is voor inwoners van de gemeente Woensdrecht die al met internet kunnen omgaan. De cursusduur bestaat uit vijf lessen van anderhalf uur op de dinsdagen 14, 21, 28 juni en 5 en 12 juli, van 15.15 – 16.45 uur in de Bibliotheek Hoogerheide aan de Huijbergseweg 3a. 

Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan via onze website: www.bibliotheekwb.nl 

Voor vragen, neem contact op met: cursus@bibliotheekwb.nl of bel naar 06 - 18 05 22 48.