Jubileumcommissie 100 jaar Grenswachters.
Jubileumcommissie 100 jaar Grenswachters.

De Buizerd op z’n kop

Algemeen

Loon naar werken voor jubileumcommissie/vrijwilligers

PUTTE – COVID-19 bleek zelfs voor een 100-jarige jubilaris een moeilijke te verslagen tegenstander. Op 21 december 2021 ging er vanwege de pandemie een nietsontziende streep door alle festiviteiten omtrent het jubileum ter gelegenheid van een eeuw voetbalsport in Putte. Als nieuwe marker aan de horizon noteerde men Pinksteren 2022. Op zaterdag 4 en zondag 5 juni is het zover! Grenswachters pakt alsnog groots uit!

Loon naar werken voor de leden van jubileumcommissie en vele vrijwilligers die daar buiten voor de club actief zijn. “Verschillende personen zitten met een dubbele pet op. De groep vrijwilligers bestaat uit ongeveer 14 personen. Stuk voor stuk mensen met een Grenswachters-hart. Supporters, oud-spelers. Als er een klusje op het sportpark is, verschijnt er een oproep in de Whatsapp-groep en staan we klaar”, aldus Batsy van Laarhoven (71). Evenals diverse andere leden is ook hij vergroeid met de vereniging en maakt ruim een halve eeuw deel uit van de Putse voetbalgeschiedenis. Legendarisch is zijn bijdrage in zijn nadagen aan een beslissingswedstrijd tegen Oudemolen. “We stonden 0-2 achter en ik moest invallen. Kort daarop vonden we aansluiting en gingen op zoek naar meer. Ik heb dat overigens niet meer meegemaakt. In een botsing liep ik tegen gescheurde schouderbanden op en moest direct naar het ziekenhuis. Over het verdere verloop had ik geen idee. Pas toen ik me in de avond vanuit het ziekenhuis op de Putse Pinksterfeesten bij Grenswachters meldde zag ik alleen blije gezichten. Alcohol vormde toen het beste medicijn.”

Voetbalclinic

Ook anno 2022 is Batsy van Laarhoven vele uren als supporter op De Buizerd te vinden. De voormalig bestuurder, gewezen grensrechter en oud-speler is trots op het programma dat hij mede als lid van de jubileumcommissie kan presenteren. Op zaterdag 4 juni start om 10.00 uur het feestweekend met de aftrap van de jeugddag. De hele dag zijn er voetbalactiviteiten, er wordt een Voetbalclinic gehouden en er staat een springkussen en er is een Jeugd Disco.”

Op zaterdagavond haalt Grenswachters van 19.00 uur alles uit de kast gehaald en presenteert met trots haar feestavond met een line-up van De Skihut On Tour, Barry Fest & De Mike en DJ Kroescontrol. Tijdens de act van de Skihut On Tour zullen ook een zanger en danseressen aanwezig zijn! Tickets à tien euro zijn te reserveren via het Facebook kanaal van RKVV Grenswachters.

Op zondag 5 juni is Sportpark De Buizerd het decor voor een volleybaltoernooi (12.00 uur) en een jubileumvoetbalwedstrijd (14.00 uur). Het feestweekend wordt weer met een feestavond (19.00 uur) afgesloten. Line-up met DJ Kroescontrol, DJ Joshua en DJ D’Julian.

100 jaar jubileumweekend Grenswachters
Afbeelding