Grenswachters JO9.
Grenswachters JO9.

Jeugd heeft de toekomst bij 100-jarige Grenswachters

Algemeen

PUTTE – Ook de jeugd mocht niet ontbreken tijdens de viering van het eeuwfeest bij Grenswachters. De toppers van de toekomst beleefden een heuse jeugddag boordevol voetbalactiviteiten op Sportpark De Buizerd. 

Hiermee trad de Putse voetbaljeugd voor even uit haar comfortzone. Ook Twan van Etten (50) keek er naar uit. Samen met Goanita van Linden en Dave Jungbeker staat de oud-speler van HSC’21 uit Heerle borg voor het reilen en zeilen van de jeugdcategorieën bij Grenswachters. “Ach je rolt er zoals gebruikelijk in. De oudste ging voetballen. Of ik niet een keertje de training wilde verzorgen. Inmiddels zijn we tien jaar verder en ben ik nog steeds trainer, nu van de JO17 alwaar de jongste in voetbalt”, legt Twan van Etten uit.

Over de nabije toekomst is de algemeen jeugdcoördinator redelijk optimistisch. “In nagenoeg iedere jeugdcategorie kunnen we momenteel een elftal op de been brengen. Verder roeien we met de riemen die we hebben. Mocht het lastig worden dan kijken we of er binnen de Woensdrechtse Voetbal Federatie een compromis met de omringende verenigingen gesloten kan worden. Soms is een seizoen bundelen van krachten een oplossing om jongens toch te laten voetballen, kijk naar de huidige combi van Vivoo en ODIO. Daarnaast laten we de oudste junior-spelers om toerbeurt ook met de selectie meetrainen.”

Toekomst

Bas Heeren (net 17) is kind van de club en aanvaller in de JO17. Grenswachters is ook zijn cluppie! “Ik voetbal hier al van mijn vijfde met allemaal jongens uit Putte. En hoewel het huidige elftal is opgebouwd met spelers van 14 tot en met 18 jaar en we geen al te best seizoen achter de rug hebben, speel ik nog steeds met veel plezier bij Grenswachters”, aldus VWO-5 leerling Bas Heeren. 

Debuut

De spits die ook op het middenveld uit de voeten kan heeft Memphis Depay als voorbeeld. Naar eigen zeggen is Bas Heeren niet de snelste doch is sterk, beschikt over een redelijk schot en heeft een neus voor doelpunten. 

Kwaliteiten die ook trainer Richard van Hooijdonk niet ontgaan zijn en hem inmiddels in Grenswachters 1 liet debuteren.

“Ik trainde al enkele keren mee. Iets waar je enorm veel van leert, vooral op het gebied van coaching. En mijn debuut dat werd er eentje om niet snel te vergeten. In de dertig minuten die ik tegen RSV mocht invallen, ging ik ongelukkig door mijn enkel. Ik probeer mijn val op te vangen en bleek ik achteraf mijn pols te hebben gebroken. Daarnaast verloren we ook nog eens met 6-2. Snel vergeten en hopen op een nieuwe kans”, besluit Bas Heeren.

Grenswachters JO7.
Grenswachters jeugd in de seventies: Staand v.l.n.r.: Rob Franken, Han Hoendervangers, Werner van der Spek, Gino van Oirschot, René van der Horst, Alfons Paardekam, Erwin Janssens, Tonnie de Baat, Jan de Baat (trainer); Zittend v.l.n.r.: Hans Simons, Lucien Smits, Marc Rasenberg, Corné Verelst, Marc Daeseleer, Daniël Janssens.