Grenswachters dames 1 seizoen 2021-2022.
Grenswachters dames 1 seizoen 2021-2022.

Grenswachters koestert haar dames

Algemeen

PUTTE – Als zichzelf respecterende vereniging mag tegenwoordig het ‘dameselftal’ niet meer ontbreken. Bij Vivoo en Odio al enkele decennia, bij METO en WVV’67 sinds enkele seizoenen. In Putte kon en mocht men eigenlijk niet achterblijven. Met ingang van voetbaljaargang 2014-2015 mocht de KNVB zich gelukkig prijzen met een onder groengeel varende vrouwelijke afvaardiging! Grenswachters dames aan bal!

Een duik in het Putse voetbalverleden brengt een eerdere poging tot ballentrapperij van het ‘zwakke’ geslacht aan het licht. Pakweg een kwart eeuw terug waagden enkele enthousiastelingen zich op het voetbalveld. Na enkele trainingen krijgt het echter geen officieel vervolg. Een generatie later borrelde de voetbalhonger opnieuw te Putte op.

“Enkele Putse meiden gaven rond de winterstop van vorig seizoen aan ook te willen voetballen. Fanatiek startte men de trainingen en gezamenlijk zouden ze kijken of ze in een half jaar een volwaardig elftal op de been konden brengen. Het enthousiasme werkte aanstekelijk. Vriendinnen sloten zich aan en momenteel spelen er naast de harde Putse kern ook jonge dames uit Hoogerheide, Ossendrecht, Bergen op Zoom en België bij Grenswachters. En inmiddels zijn we zeven seizoenen verder”, aldus Jolanda Janssens-Koolen. Als moeder van twee speelsters, en zelf in een grijs verleden bij Rimboe spelend, lijkt de rol van leidster op het lijf geschreven.

Samen met Joost van Oirschot en Kevin Llacer vormde ze al die jaren ze een drie-eenheid bij de Vierdeklasser. “Dat gaat met ingang van volgend seizoen een beetje veranderen. Joost en Kevin kunnen qua werk de combinatie niet altijd meer maken doch blijven wel betrokken. De trainingen zullen voortaan door Carlos Jubitana worden gegeven. Hij heeft eerder op niveau in België getraind dus we zijn benieuwd”, aldus topscorer Kelly Versteeg (27).

Zelf blijft Versteeg ook volgend seizoen tegen een bal slaan en trappen. “In de jeugd speelde ik tot mijn elfde bij de jongens, daarna stond alles in het teken van tennis. Totdat ik pakweg vijf jaar terug opnieuw eens met de Grenswachters dames meetrainde en merkte hoe leuk ik het spelletje nog steeds vond. Sindsdien speelde ik, als het kon, mijn partijtje mee.”

De bestorming van de absolute tennistop bleef uit, maatschappelijk veranderde er ook het een en ander. Het maakt de combinatie tussen beide sporten goed mogelijk. “Binnenkort ga ik aan de slag op de afdeling radiologie in het Bravis ziekenhuis, daarnaast speel ik nog competitietennis in Duitsland en voetbal bij Grenswachters in een echt vriendinnenteam. Iets wat ik niet graag zou missen. Ook buiten de voetbal gaan we vaak met elkaar om”, aldus Kelly Versteeg.

Amoureus

Grenswachters dames 1 vormt het cement van de vereniging. Diverse amoureuze lijntjes met de heren-selectie zorgt voor verbondenheid. “In de ochtend komen die mannen naar ons kijken, ’s Middags staan wij aan de lijn. We hopen dit ook volgend seizoen te kunnen doen. Enkele nieuwe speelsters zijn overigens welkom. Ze moeten naast een beetje kunnen voetballen ook gezellig zijn. En ja, ze mogen ook mee naar onze mannen komen kijken. Alleen kijken!”, knipoogt Kelly Versteeg.

Foto: Grenswachters dames 1 (2021-2022).