Afbeelding

Aandacht voor drugsafvaldumping

Algemeen

OSSENDRECHT - Nadat maandagavond in Bureau Brabant aandacht was voor de drugsafvaldumping bij Ossendrecht van september 2020, was er dinsdagavond ook in Opsporing verzocht aandacht voor de drugsafvaldumping. 

De grond moest uiteindelijk gesaneerd worden, dus helemaal afgegraven en gereinigd. De rekening van tienduizenden euro’s komt bij de eigenaar van de grond te liggen, in dit geval Natuurmonumenten. En dat terwijl de criminelen achter dit soort dumpingen miljoenen verdienen aan de drugsproductie.
Het is het buitengebied van Ossendrecht, op de Heerweg, landelijk en veel natuur. Op 13 september stopt daar een witte bestelbus, vervolgens worden uit de bus worden verschillende vaten gedumpt. Politie en brandweer hadden hun handen vol die nacht aan het ruimen van deze gevaarlijke dumping. Een 1000-liter vat met synthetisch drugsafval werd de bus uitgegooid, naast nog wat kleinere vaten. Ook al was de brandweer er snel bij, de natuurschade is toch enorm.
Een getuige heeft het kenteken van de witte Mercedes Sprinter gezien. Niet helemaal, maar het is toch een hele belangrijke aanwijzing, in de richting van een mogelijke dader. De getuige is zeker van de eerste letter V in het kenteken. En van de cijfercombinatie 40.