Michelle van Tiggelen bedacht de Hap & Trap-tocht.
Michelle van Tiggelen bedacht de Hap & Trap-tocht. Foto: Dennis van Loenhout

Hap & Trap: een heerlijke dag vol streekproducten

Algemeen

HALSTEREN - ZUIDWESTHOEK – REGIO - Een mooie streek, de beste streekproducten, de Zuidwesthoek heeft het allemaal. De leden van de telersvereniging Brabantse Wal Asperge bedachten daarom de fietsroute Hap & Trap, die de mooiste plekjes en de beste streekproducten samenbrengt.

Hap & Trap vindt plaats op zaterdag 28 mei, tussen 10.00 uur en 15.00 uur. Deelnemers kunnen kiezen uit twee routes van elk ongeveer 20 kilometer. De ene voert langs de aspergetelers ten noorden van Bergen op Zoom, de andere loopt langs de zuidkant van de stad. “Starten kan overal, en bij elke teler wacht de fietsers een lekkere versnapering, die natuurlijk te maken heeft met de 3 A’s van onze streekproducten”, zegt Michelle van Tiggelen, die op het idee voor Hap & Trap kwam.

Gezelliger

Michelle van Tiggelen is deel van een familie waar de aspergeteelt al zes generaties in het bloed zit. Samen met haar ouders runt ze aspergekwekerij C. van Tiggelen aan de Steenbergseweg in Halsteren, waar ze concludeert dat het een prima seizoen is: “We zien dezelfde gezichten in onze boerderijwinkel, mensen die elk jaar weer komen, en die zó dol zijn op onze streekproducten dat ze vaak grote hoeveelheden kopen. De Brabantse Wal Asperge lééft in deze regio, en terecht, want hij is gewoon erg goed. Dit seizoen waren de asperges er al met Pasen, dus voor de liefhebbers is het goed begonnen. Gelukkig zijn er ook geen coronabeperkingen meer, dat maakt het een stuk gezelliger in de winkel!”

Soepie

De coronabeperkingen van vorig jaar stonden wel aan de basis van Hap & Trap. “We hebben Hap & Trap bedacht als een coronaproof-fietstocht, maar helaas paste het concept toen niet binnen de beperkingen”, zegt Michelle, “daarom doen we het dit jaar. De route voert niet alleen langs al onze telers, maar doet ook de mooiste plekjes in onze regio aan.” In de week van 28 mei wordt de definitieve route gepubliceerd op de website en social mediakanalen van de telersvereniging. De versnaperingen die de telers aanbieden blijven een verrassing, maar Michelle is wel zo sportief een tipje van de sluier op te richten: “In ons bedrijf hebben we het Bergs Soepie ontwikkeld in samenwerking met restaurant het Spuihuis. Die is er als heerlijk romige aspergesoep, en als krabsoep die wordt gemaakt van de bijvangst van de traditionele weervisserij. Bij ons kunnen de fietsers het Bergs Soepie proberen. Natuurlijk is de soep, net als heel veel andere lekkere dingen, ook te koop in onze winkel. Alleen het weer moet nog meewerken, dan belooft Hap & Trap echt een heerlijke dag te worden!”

“De route voert niet alleen langs al onze telers, maar doet ook de mooiste plekjes in onze regio aan”